La Fageda ha incorporat una nova modalitat de visita per als més petits. Està adreçada als nens i nenes d'entre 3 i 8 anys i els permet acompanyar les vaques i els vedells durant prop de 2 hores en les diferents feines de la granja.

Després d'una prova pilot feta l'any passat i de la bona acollida obtinguda, la cooperativa ha decidit incorporar una nova modalitat de visita al seu programa. Sota el nom de «Petits grangers», es du a terme tres dissabtes al mes en grups tancats. Els nens acompanyen el vaquer en les diferents tasques de la granja i assisteixen a la munyida de la tarda i poden donar el biberó als vedells, acompanyats en tot moment pels pares.

La visita permet introduir als infants en els hàbits saludables dins la dieta dels escolars. La Comissió Europea ja està impulsant un programa que busca precisament això, amb l'objectiu de promoure el consum de fruita, llet i derivats. Entre altres mesures es vol acostar l'agricultura als infants.

Visites pedagògiques

La Fageda fa prop de 20 anys que obre la granja als visitants, però mai s'havia concebut amb aquesta càrrega pedagògica en què s'ofereix a la mainada la implicació i les feines concretes del dia a dia de la granja.

La mateixa empresa alimentària defensa que l'activitat suposa un aprenentatge important en el desenvolupament dels infants. El Servei d'Atenció al Visitant de La Fageda atén cada any unes 42.000 persones