L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas assegura que «no augmentaran» els usos del parc de la Devesa. Madrenas va intentar ahir tranquil·litzar els veïns en relació amb els esdeveniments i usos que tindrà el parc. L'alcaldessa recorda que el Pla Especial de la Devesa no preveu els usos i que l'Ajuntament també vol la protecció de l'espai: «Volem que el parc urbà més gran de Catalunya estigui absolutament protegit», assegurava.

La setmana passada es coneixia que un dels usos que tindrà el parc serà el d'acollir el Festival del Circ, a partir del mes de febrer, després que el promotor de l'espectacle decidís moure'l de Figueres a Girona, al·ludint a un problema amb la tramuntana. En concret, del 22 al 26 de febrer s'instal·larà a la zona del Camp de Mart del parc de la Devesa. Una decisió que no agradava a la Plataforma Salvem la Devesa ni els veïns del barri Devesa-Güell.

Compromís per escrit

Madrenas creu que els veïns es queixen perquè «volen per escrit» que els usos no augmentaran. Al respecte, l'alcaldessa s'ha compromès a fer-ho i ha defensat que «tothom vol el mateix» per a la Devesa.

Però els veïns se senten enganyats davant l'anunci d'ubicar en aquest espai un gran esdeveniment.

L'Ajuntament s'havia obert a les seves peticions quan reclamaven un Camp de Mart verd, per la qual cosa els semblava que el consistori retiraria l'avantprojecte del 2015 on preveien canviar el paviment actual de sorra i gespa per un de més dur que permetria acollir grans esdeveniments. Tot i això, dos anys després es planteja ubicar-hi un gran acte com el Festival del Circ amb el Pla Especial lluny d'aprovar-se.

El trasllat del Festival del Circ a Girona ha obert un intens debat entre veïns, grups de l'oposició i del govern local.