La tercera edició del Festival Llatinoamericà de Figueres va aplegar dissabte més de 5.000 persones durant tot un dia ple d'activitats, música i gastronomia. L'esdeveniment, organitzat per l'Associació Llatinoamericana de Figueres, es consolida d'aquesta manera com un dels festivals llatins més importants d'Europa, i la seva vocació és la d'anar creixent amb el temps de la mà de les institucions, col·lectius i patrocinadors privats.

La música va ser la principal protagonista de la jornada, amb la participació de diversos artistes de tots els gèneres musicals llatins com la salsa, bachata, cúmbia i fins i tot els mariachis, així com vistoses coreografies i balls tradicionals dels diferents països, en els quals, a més de la destresa dels participants, també es va poder apreciar la riquesa dels vistosos vestits típics.

La gastronomia també va tenir un lloc especial en aquesta jornada, ja que a les zones habilitades els assistents van poder provar menjars típics com les «baleadas» hondurenyes, el ceviche peruà o les arepas colombianes.

Representants dels consolats d'Equador i Colòmbia i els presidents de diverses associacions llatinoamericanes van voler ser presents en aquest esdeveniment, que ja s'ha convertit en un referent per a la ciutat de Figueres.