Cinc encaputxats van entrar dissabte per la força a una casa als afores de Bescanó, al nucli de Vilanna, en la zona més propera a Anglès. Els lladres van accedir a la finca des de darrere, aprofitant que la tanca de protecció és baixa. Un cop a dins, van passar a l'interior de la casa trencant un vidre amb una barra de ferro.

La família que era al domicili, el pare i una filla, ja s'havia despertat abans -era a la matinada- perquè havia sentit soroll. Van oposar resistència fins que els assaltants els van apuntar amb una pistola i els van tancar a una habitació mentre buscaven la caixa forta. Com que no n'hi havia, es van endur 900 euros en efectiu i dos aparells de televisió.

L'alcalde de Bescanó, Pere Lluís Garcia, va considerar que aquest robatori i el que hi va haver al restaurant L'Estanc Nou d'Estanyol són «una casualitat» i no creu que hi hagi motius per a l'alarmisme. La investigació policial segueix oberta per trobar els lladres.

La casa es troba al peu de la carretera, just a la zona on el terme municipal de Bescanó s'acaba i limita amb Anglès. Els lladres, que anaven encaputxats, van aprofitar que una pista forestal voreja tota la casa per entrar-hi per darrere. La finca està delimitada per una tanca de fusta de poc més d'un metre. A dins, la filla ja havia avisat dos cops el seu pare que havia escoltat fressa a l'exterior. La primera vegada la família no hauria vist res però a la segona van veure com un dels lladres es disposava a rebentar el vidre amb una barra de ferro. Inicialment, el pare va oposar resistència amb una cadira i la filla va trucar per demanar ajuda. Però van cedir quan els assaltants els van amenaçar amb una pistola. Els lladres els van tancar a una habitació del pis de dalt una hora.