El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació comunicava ahir que ampliarà fins a 58 el nombre de beneficiats dels ajuts per la millora de la competitivitat en les explotacions agràries a Girona. Aquests, rebran una subvenció d'1.397.279 euros, això representa una inversió per valor de 3,4 milions d'euros. Les persones beneficiàries dels ajuts a Girona queden distribuïdes de la següent manera: 16 al Ripollès, 14 a l'Alt Empordà, 13 a la Garrotxa, 7 al Gironès, 4 al Pla de l'Estany, 3 al Baix Empordà i 1 a la Selva.

A Catalunya s'han assignat un total de 805 ajuts per un valor de 21,8 milions d'euros. La Generalitat calcula una inversió total de 53 milions. Lleida ha sigut la demarcació amb més expedients seleccionats, 452, més de la meitat del total d'assignacions i una subvenció per valor de 12,9 milions d'euros. En segon lloc hi ha Catalunya Central amb 100 beneficiaris que rebran un import de 3,5 milions d'euros.

Fons d'ajut europeu

Aquests diners corresponen a la segona part del Contracte Global d'Explotació i estan cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER). Els ajuts tenen l'objectiu de fomentar la millora dels resultats econòmics de les explotacions agràries, facilitar-ne la reestructuració, la modernització, incrementar-ne la participació i orientació cap al mercat. L'ajut dóna suport a inversions productives per a la reestructuració d'explotacions i per a la millora de les condicions d'higiene i benestar animals. Tanmateix ajuda aquelles explotacions que suposen un increment del valor afegit.