El conflicte que les altes temperatures a les aules va provocar a final de curs ha arribat, ara, al temperatures Congrés dels diputats de la mà de la confederació espanyola d'associacions de pares d'alumnes Ceapa, a la qual pertany la federació catalana de Secundària Fapaes. Aquest juliol, el col·lectiu ha reclamat a la mesa del Congrés una proposició no de llei que tingui com a objectiu millorar la climatització de les instal·lacions de les escoles i els instituts.

La Ceapa ha remarcat les dificultat que molts centres -entre ells, gironins- van patir durant bona part de juny i ha alertat que la situació es pot tornar a repetir els cursos vinents. En l'escrit que el 13 de juliol van presentar al Congrés, la confederació ha denunciat que, de manera general, «els centres educatius públics no estan preparats per garantir que les activitats escolars i lectives es puguin desenvolupar amb normalitat quan les temperatures registren els seus valors màxims o mínims». Per a la Ceapa, la solució no pot passar per aturar les classes quan es donen aquestes circumstàncies, sinó que ha d'implicar un replantejament de les normes de construcció i el condicionament de les instal·lacions, pel que cal pressupost.

Les últimes setmanes del curs van estar marcades per les altes temperatures en força centres gironins, en alguns dels quals es van assolir temperatures de més de 30 graus. Aquesta situació es va donar a Salt, Quart, Platja d'Aro, Celrà, Sant Gregori, Girona o Banyoles, entre d'altres, segons les queixes que va recollir la Federació d'associacions de pares de Catalunya (Fapac). El Departament d'Ensenyament s'ha compromès a trobar solucions i, en algun cas, les ha negociat amb ajuntaments.