La Diputació de Girona i la Generalitat han signat un conveni que preveu dotar amb 25.000 euros cada una de les vuit oficines joves que gestiona l'administració a les comarques gironines. La voluntat de l'acord és que aquests espais fomentin projectes culturals entre els joves. El repartiment dels fons es farà a través dels Consells Comarcals, que són els responsables de les oficines joves que hi ha a la demarcació. La directora general de Joventut, Marta Vilalta, considera que la firma "és una gran fita" per aconseguir el creixement personal i d'emancipació d'aquest col·lectiu. En el mateix sentit s'ha expressat el vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, que ha destacat la capacitat d'integració social que tenen plans com aquest.

A través del conveni signat aquest dijous, la Direcció General de Joventut es compromet a promoure activitats de participació dels joves en els diferents projectes culturals adreçats a aquest col·lectiu en el marc de les oficines joves de la demarcació de Girona.

Oportunitats pels joves

El conveni també preveu que Joventut segueixi desplegant la Xarxa Nacional d'Emancipació Juvenil (XNEJ). Es tracta d'un ens que integra els serveis oferts de forma coordinada i col·laborativa entre les diferents administracions -Generalitat, consells comarcals i ajuntaments-. A través del treball en xarxa entre diferents serveis públics, agents i entitats a tot el territori, dona als joves un servei integral d'informació, orientació, assessorament i acompanyament.

Actualment les comarques gironines compten amb vuit oficines joves, una per comarca, i la Direcció General de Joventut hi inverteix cada any 257.000 € per garantir-ne el funcionament. L'any 2016, les oficines i punts juvenils de la demarcació de Girona van atendre uns 208.000 joves.

A l'acte de signatura hi han assistit el vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, la directora general de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Marta Vilalta, i la coordinadora territorial de Joventut a Girona, Agnès Fàbregas.