Les vacances escolars han propiciat una nova reactivació de la campanya per reclamar que l'ensenyament de la ensenyament religió Entre els seus signants hi ha organitzacions amb representació a les comarques de Girona, com els sindicats de docents Ustec·STEs, CCOO i UGT, el Sindicat d'Estudiants, els Moviments de Renovació Pedagògica o la confederació d'associacions de pares Ceapa; i, a títol particular, entre les firmes també hi ha la del diputat d'Esquerra Republicana per Girona, al Congrés, Joan Olóriz.

Fins ara, la campanya «Per una escola pública i laica: derogació dels acords amb la Santa Seu i amb altres religions» ha sumat 49.125 signatures. Amb la seva petició volen que el ple del Congrés dels diputats presenti a debat i es pronunciï a favor de la derogació dels acords de l'Estat amb la Santa Seu, igualment que amb altres confessions religioses.

Les persones que estiguin interessades en adherir-s'hi, poden signar a través d'internet en un enllaç disponible al web de l'associació Europa Laica ( www.laicismo.org).