La mediació de la Generalitat en el conflicte que mantenen l'empresa de Transports Sanitaris de Catalunya (TSC) i els seus treballadors ha fracassat. Per tant, la vaga indefinida convocada per al proper 11 d'agost es manté. La negociació entre sindicats, empresa i Treball que es va produir durant el dia d'ahir a Barcelona no va servir per desbloquejar una situació que el portaveu del Sindicat de del Transport Sanitari de Girona (STSG) , Alfonso Martín, considera «enrocada». Martín va exigir que es retiri la proposta de repartiment d'horaris i mobilitat geogràfica que afecta 150 treballadors. «Mentre no retirin aquesta proposta imposada, no desconvocarem la vaga», va reblar el portaveu.

Així, continua l'estira-i-arronsa entre els treballadors de TSC i l'empresa. Ni la mediació convocada pel Departament de Treball ha servit per acostar postures, i la vaga indefinida que començarà el proper 11 d'agost es manté. Una vaga que es repetirà cada divendres de sis a deu del matí i de les dues a les sis de la tarda. En aquest sentit, Martín va considerar «irresponsable» l'actitud de l'empresa i va demanar que facilitin la negociació

Paral·lelament, el portaveu del Sindicat del Transport Sanitari de Girona va reclamar que per asseure's a negociar TSC ha de retirar la proposta d'horaris i de mobilitat geogràfica «imposada» per l'empresa. «No oblidem que un treballador que feia un servei de 24 hores seguides ara el poden posar a 8 hores i a 70 quilòmetres de casa seva», va recordar Martín.

Des del sindicat van volar deixar clar, però, que «no n'hi ha prou» amb aquests dos punts. «Si ho retiren ens asseurem a negociar aquestes condicions», va concretar el portaveu del STSG. Martín va recordar que hi ha sentències que els donen la raó i que l'empresa no compleix. A més, va assegurar que TSC «no té en compte» ni el conveni ni els plecs de condicions que es van fixar en l'adjudicació del servei d'ambulàncies.