Rescaten les dues persones atrapades en l'esfondrament de Llanars

La dona ha estat rescatada amb el 70% del cos cremat

05.08.2017 | 13:25
Restes de la casa esfondrada a Llanars, al carrer Conflent

Les dues persones que han quedat atrapades a l'esfondrament d'una casa dues plantes a Llanars (Ripollès), han estat rescatades. L'accident s'ha produït al centre del municipi al carrer Conflent, que enllaça amb la Plaça de l'Església, pels voltants de les 10 d'aquest matí. Dins l'edifici hi havia un home i una dona, la dona ha estat rescatada pels Bombers de la Generalitat i ha resultat ferida amb cremades al 70% del cos, segons el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), ha estat atesa pels sanitaris i traslladada en helicòpter a la unitat de cremats de l'Hospital Vall d'Hebron. L'home també ha estat rescatat i, segons ha informat el Sistema d´Emergències Mèdiques (SEM), també ha resultat ferit també amb cremades, en un 30%, i amb una fractura de turmell. Un cop rescatat, el ferit ha estat traslladat també en helicòpter del SEM a l´Hospital Universitari Vall d´Hebron. Segons les primeres informacions, en l´esfondrament hi hauria hagut una deflagració les causes de la qual s´investigaran. La construcció ha quedat semi enderrocada. A més de set dotacions de Bombers, també s´hi han desplaçat cinc patrulles de Mossos d'Esquadra i dues ambulàncies i l´helicòpter medicalitzat del SEM. 

Les cases del voltant s'han mantingut, tot i que algunes han patit desperfectes i diversos veïns han estat desallotjats.

Bombers treballant en el carrer on ha tingut lloc de l'explosió. ACN. 

Reaccions de l'accident

"Tot ha començat a primera hora del matí, cap a quarts de deu, quan he escoltat una forta explosió des de casa i he vist una fumerada de pols i fum", ha explicat a l'ACN l'alcalde de Llanars, Amadeu Rosell. "La casa afectada està al costat de l'ajuntament i ja s'ha vist de seguida que el desastre era gros", ha puntualitzat Rosell, que ha precisat que els veïns s'han apropat ràpidament per veure l'estat dels inquilins de l'immoble. "Estaven entre les runes amb ferides i cremades però vius i conscients. Això ens ha tranquil·litzat", ha comentat l'alcalde de Llanars. "Hem pogut treure ja la Fina, que ha estat trasllada amb cremades a la Vall d'Hebron. I ara estem mirant de treure en Josep", ha explicat Rosell. "L'home està encara atrapat entre les runes de la casa –sembla que amb el turmell afectat- però conscient", ha afegit l'alcalde de Llanars, que ha mostrat però la seva "intranquil·litat" per si algú passava per davant la casa en el moment de l'esfondrament.

"El carrer ha quedat cobert de runes i no sabem ben bé si hi ha algú, que hagués passat per allà en aquell moment", ha assenyalat Rosell amb preocupació. "Ningú ha trobat a faltar cap persona al poble però hi ha molta gent de vacances i de fora per la població. La intranquil·litat encara hi és", ha conclòs l'alcalde de Llanars.

Edifici esfondrat a Llanars. ACN. 
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema