Banyoles acull el Congrés de la dona musulmana

?És el segon any que la vuitena edició de la jornada se celebra a la ciutat ?Les conferències han reunit cap a 300 persones d'arreu d'Espanya

06.08.2017 | 00:05
Sala del pavelló de la Farga de Banyoles on es fa la trobada.

La capital del Pla de l'Estany s'ha convertit, per segona vegada consecutiva, en la seu del vuitè Congrés estatal de la dona musulmana a occident que té lloc una vegada a l'any. La jornada, de tres dies, va començar divendres passat i es prolonga fins avui diumenge al pavelló de la Farga de Banyoles. L'objectiu essencial de la trobada és tractar i debatre al voltant dels rols socials, la vida i la religió dels seguidors de l'Islam que viuen arreu del país.

L'esdeveniment, organitzat per la Federació de Comunitats Musulmanes Africanes d'Espanya juntament amb l'Associació d'immigrants i amics de Banyoles i comarca Meragemu, ha reunit aquests dies prop de 300 persones procedents de diferents punts d'Espanya, com ara Saragossa, Madrid o Lleida. Bakari Kamara, membre de l'Associació Meragemu de Banyoles, ressalta que un dels temes centrals de les conferències és la convivència entre les dues cultures. En la passada edició, el tema predilecte va ser la figura de la dona musulmana en els països occidentals, tema que s'ha tornat a posar enguany sobre la taula. Altres assumptes que es debaten són els rols socials de l'home i la dona a l'Islam o el paper de la família i l'educació, entre altres.


Educació i respecte

Tunkara, originari de Gàmbia i actual resident banyolí, explica que en una de les reunions a les que ha assistit es va parlar sobre l'educació dels nens i les nenes musulmans, un assumpte de gran transcendència per a la humanitat, ja que, segons ell, «els infants han d'estudiar per aprendre a respectar les persones». Tunkara va arribar ahir a la trobada, acompanyat de la seva dona i els seus fills. Les jornades comencen amb debats a mig matí i segueixen tota la tarda fins a dos quarts de nou del vespre amb pauses per dinar i descansar, aclareix.

L'africà explica que a les reunions tothom pot assistir i dir-hi la seva, fins i tot els nens i les dones que, per qüestions de cultura i religió, no sempre gaudeixen dels mateixos drets que els homes. La família de Tunkara és la primera vegada que assisteix al congrés amb la voluntat «d'entendre i col·la

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Un home pateix una parada cardíaca durant la 44a Travessia de Sant Feliu

Un home pateix una parada cardíaca durant la 44a Travessia de Sant Feliu

Un home de 45 anys va patir ahir una aturada cardíaca mentre participava a la 44a Travessia de...

Cantallops s´agermana amb l´Albera (Rosselló)

Cantallops s´agermana amb l´Albera (Rosselló)

Representants de Sant Joan de l'Albera, Rosselló, van participar ahir a la Festa Major de...

Una acció pro-referèndum tapa una obra de Lluís Roura al municipi de Porqueres

Una acció pro-referèndum tapa una obra de Lluís Roura al municipi de Porqueres

Alguns veïns del poble no veuen bé que propaganda d'una determinada opció política serveixi per...

El sector turístic acaba l´agost amb xifres d´ocupació similars a les de l´any passat

El sector turístic acaba l´agost amb xifres d´ocupació similars a les de l´any passat

Únicament els apartaments de lloguer esperen tancar la temporada amb un increment respecte al...

«És molt dur viure sense ser qui realment ets»

«És molt dur viure sense ser qui realment ets»

Denuncia patir l'assetjament i la discriminació diàriament, actituds que no aturen la...

Enllaços recomanats: Premis cinema