El 28 de juny de 2011, l'expansió de Your Trainers Group per Itàlia va ser motiu de discussió al Parlament d'aquell país. La pregunta la feia Domenico Scilipoti, del grup Popolo e Territori, als ministeris de Justícia i d'Educació, i expressava preocupació per l'activitat de l'organització al país. Advertia que quatre famílies s'havien queixat pel «canvi radical» que havien experimentat els seus fills després d'haver seguit algun dels cursos de Your Trainers Group, d'on ha acabat naixent Curs Genius, i posava de relleu que «cap dels membres d'aquesta societat» disposaven de titulacions en «psicologia, pedagogia, ciències de la formació o psiquiatria», de manera que haurien comès «intrusisme professional». Els canvis detectats per les famílies s'haurien produït, raona Scilipoti en la pregunta, a partir d'una «persuassió sutil, que modifica el caràcter i els hàbits de l'individu, com ara dormir poc, tenir menys temps per a la vida privada, abandonar els amics, aïllar-se». En la resposta, l'aleshores ministra d'Educació, Mariastella Gelmini, es limitava a exposar que el comportament «d'aquells individus no habilitats [per una titulació] que exerceixin activitats reservades a psicòlegs i psiquiatres» pot ser perseguit per la llei. I que si «els subjectes en qüestió (...) indueixen les presumptes víctimes a l'error a fi de procurar-se un benefici ilegítim» se'ls aplicaria l'article 643 del Codi Penal, en el supòsit que els afectats fossin menors o discapacitats. A continuació, Gelmini recordava que les persones que es creguin «víctimes d'abús» poden demanar el rescabalament del dany.

La cosa no va passar d'aquí. «El Parlament va respondre que no exiteix res», apunta Giacomo Navone, màxim responsable de Curs Genius, sobre aquell episodi. I, en aquesta línia, sosté que ara i avui, els Mossos d'Esquadra tampoc no tenen res contra Curs Genius. «Vaig anar als Mossos en un poble pròxim a Girona, acompanyat d'un altre instructor [del Curs Genius], els vaig donar el passaport, el DNI i documents d'empresa (...) i em van respondre que no hi ha res, que no em coneixen i no saben qui soc». «M'hi vaig estar tot un matí. 'No hi ha res contra tu', em van dir», relata.

- I els treballadors de Curs Genius a Catalunya viuen en comuna?

- Per favor! Viuen amb les seves famílies! Si els col·laboradors són d'Andalusia i han estudiat a Barcelona, per exemple, lloguen un pis amb altres companys i viuen junts, res més.