El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va anunciar, a principis de juny, que regularà els espais de criança per a infants d'entre 0 i 3 anys, un servei que popularment es coneix com a «mares de dia» i que ofereixen prop de 200 persones a Catalunya. Tot i que aquest servei està regulat a diversos països europeus, a l'Estat només ho està a Navarra.

Amb motiu de la presentació del futur projecte de decret, la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va explicar que les «mares» o «pares de dia» hauran de ser titulades en Educació Infantil o en Formació Professional superior i que podran atendre fins a 5 infants al seu domicili. Pel que fa a l'habitatge, haurà de tenir almenys 70 metres quadrats, 2 habitacions, espais de 3 metres quadrats per a les criatures, calefacció, il·luminació, ventilació, no tenir barreres i equipaments i mobiliari adequat, amb bressols, canviadors o trones. El text preveu establir una ràtio de 4 infants per cada persona, tot i que en casos excepcionals se'n podran acollir fins a 5 si s'obté l'autorització de la Direcció General d'Atenció a la Infància.

Per remarcar l'auge d'aquest sector professional, en el seu moment, Bassa va recordar que si bé el 2011 només 11 persones oferien aquests espais de criança a Catalunya, l'any passat ja se n'havien comptabilitzat 200 al voltant de l'Associació Mares de Dia.