Llars d'infants rebutgen el decret de Treball per regular les «mares de dia»

Dues patronals de les escoles bressol denuncien que perjudica la qualitat educativa i la seguretat dels infants, que s'atenen en domicilis particulars

07.08.2017 | 09:58

La nova regulació de les «mares de dia» o serveis de criança a casa ha posat les patronals de les llars d'infants en peu de guerra perquè consideren que el projecte de la Generalitat perjudica tant la qualitat de l'educació com la seguretat dels infants.

Dues organitzacions del sector amb representació gironina, l'Associació de Llars d'Infants de Catalunya i l'Associació Catalana de Llars d'Infants, han al·legat contra el projecte de decret per regular els «Serveis de Criança a la llar per a la petita infància» que ha elaborat el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. El seu argument principal és que «vulnera el dret a l'educació dels infants» perquè, segons afirmen, «no garanteix cap projecte educatiu ni formatiu basat en propostes pedagògiques sòlides i contrastades, ni cap control ni supervisió per part de la inspecció educativa». A això, hi afegeixen una crítica a les condicions de seguretat d'un servei que es realitza en domicilis particulars.

«Una tornada al passat»

Al juny, aquestes mateixes associacions van demanar a la Generalitat que retirés el decret i a finals de juliol van presentar al·legacions contra un document que ara es troba en fase d'informació pública. Des del seu punt de vista, la proposta del Departament de Treball «és una tornada al passat, una regressió en matèria educativa, impropi d'un país com Catalunya que ha sigut capaç de dotarse d'una xarxa educativa moderna i de qualitat».

Les associacions de llars d'infants van assenyalar que la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat regula l'educació Infantil a Catalunya i van denunciar que el nou decret implica «tornar al passat, regulant només el vessant assistencial de l'atenció a la petita infància».

Dubtes sobre els límits d'edat

D'altra banda, les patronals també critiquen que el projecte de decret no determina la franja d'edat que engloba el terme «petita infància», per la qual cosa entenen que arriba fins a l'escolarització obligatòria; és a dir, fins als cinc anys. I lamenten que això impliqui que infants d'aquesta edat compartirien espai amb nadons i que «es treuen del circuit educatiu infants de tres a quatre anys que podrien estar cursant el segon cicle de l'educació infantil».

Pel que fa a la preparació de les persones que assumeixen els serveis de criança a casa, les al·legacions també alerten sobre el fet que «ningú garanteixi la formació de les persones que han de tenir cura dels nens». I, finalment, insisteixen en les condicions de seguretat de les llars, tot manifestant que «el servei es presta de forma precària en domicilis particulars mal equipats per protegir els nens i en unes instal·lacions deficients i poc segures per acollir infants».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Els bombers retiren una de les 105 bombones de butà localitzades a Alcanar.
Una explosió providencial

Una explosió providencial

Els gihadistes preparaven des d'Alcanar un atemptat molt més mortífer, però la deflagració els va...

«Vam començar a sentir els trets però ens vam pensar que eren focs artificials»

«Vam començar a sentir els trets però ens vam pensar que eren focs artificials»

?«Va ser una sensació de pànic, de por i desesperació i el cor m'anava a 100 per hora», comentava...

Investiguen si la mort d´un home a Sant Just té a veure amb els atemptats

Investiguen si la mort d´un home a Sant Just té a veure amb els atemptats

?Un jove va aparèixer apunyalat dins d'un vehicle que s'havia saltat un control ?No hi ha proves...

Un aniversari fatal per a Jared Tucker

Un aniversari fatal per a Jared Tucker

El secretari d'Estat dels EUA, Rex Tillerson, va confirmar que almenys un ciutadà nord-americà va...

Primers auxilis psicològics

Primers auxilis psicològics

El coordinador de Girona dirigeix els dispositius d'emergències de la Creu Roja al Prat i als...

Puigdemont felicita els Mossos: «Heu salvat moltes vides i heu donat confiança»

Puigdemont felicita els Mossos: «Heu salvat moltes vides i heu donat confiança»

L'alcaldessa de Cambrils demana als ciutadans que «no tinguin por» i que «recuperin la normalitat»

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema