Alerta per meduses davant la platja Gran de Pals i a la de Tamariu, a Palafrugell

La bandera groga per advertir de la presència de l'animal urticant ha onejat disset cops a la Costa Brava des del juliol

08.08.2017 | 07:23
Avisos a les platges. f aniol resclosa f ddg

La platja Gran de Pals i la de Tamariu, a Palafrugell, estaven ahir en alerta per la presència de meduses a la vora de les seves platges, tot i que van mantenir les distàncies amb la costa. Per aquest motiu, ahir hi onejava la mateixa bandera groga que des de l'1 de juliol s'ha col·locat disset vegades, quinze d'aquestes en platges de Castelló d'Empúries –deu cops a la de la Rubina i cinc a la d'Empuriabrava, d'acord amb l'estadística publicada per Protecció Civil de la Generalitat. Ara bé, tot i que la bandera es va mantenir de color verd, dissabte també hi havia meduses a Sant Pere Pescador, tal com van comprovar els banyistes que estaven a la zona.

A diferència del que va passar a la primavera, de moment, aquest estiu no és prolífic en meduses, segons va informar ahir la Creu Roja de Girona, que assumeix la vigilància de bona part de les platges de la Costa Brava. Les meduses que ahir es van detectar davant la platja Gran de Pals pertanyen a l'espècie Rhizostoma pulmo, amb una capacitat urticant mitjana que, si entra en contacte amb la pell, pot tenir efectes importants en una persona. La seva picada provoca mal moderat i sensació de cremada, amb símptomes com urticària a la zona on ha tocat, estornuts i irritació ocular.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema