Un camioner de nacionalitat espanyola i veí de la localitat alacantina d'Albatera va ser denunciat penalment després que, en un control policial a la localitat fronterera amb França de la Jonquera, quadrupliqués la taxa d'alcohol permesa, segons informaven els Mossos d'Esquadra. Els fets van tenir lloc dilluns passat al voltant de les 7.45 hores a l'autopista AP-7 en sentit sud quan els agents van veure que el conductor d'un vehicle pesat mostrava signes evidents d'estar sota la influència de begudes alcohòliques.

En la prova d'alcoholèmia, l'home, de 48 anys, va donar positiu amb 0,64 mil·ligrams per litre d'aire expirat quan el límit màxim és de 0,15 mil·ligrams. Els Mossos d'Esquadra van obrir diligències penals al conductor com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària i li van immobilitzar el vehicle. El camioner declararà davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres quan sigui requerit.

El segon cas en tres dies

Aquest cas es produeix amb prou feines tres dies després que un altre conductor se sortís de la via a l'N-II al seu pas per Sarrià de Ter i, en la prova d'alcoholèmia, tripliqués la taxa d'alcohol permesa. L'home, veí de la Tallada d'Empordà, circulava cap a les 23.00 hores quan va tenir lloc l'accident, en el qual va donar un resultat positiu de 0,84 mil·ligrams per litre aspirat quan el límit màxim era de 0,24 mil·ligrams, de manera que es van obrir diligències penals contra ell i haurà de declarar davant del jutjat.