Té tan sols un any i set mesos i ja pesa 250 quilos. En Simba viu a la mateixa casa que els seus amos i és un membre més de la família. Quan tenia només tres mesos d'edat, el destí d'aquest felí estava en un circ, però tot va canviar quan Mada i Eloy, una parella de Sant Jaume de Llierca, van decidir rescatar-lo. Des de llavors han convertit la seva finca de la Garrotxa en una autèntica reserva natural. Només en la seva alimentació es gasten 500 euros al mes. En Simba es posa al llit dels seus amos per dormir i aquí no falten les carícies a la seva propietària.

Sense permís

La parella de Sant Jaume de Llierca que conviu amb un lleó de més de 250 quilos no té encara el permís requerit per part de la Generalitat, segons ha informat avui a EFE l'alcalde del municipi, Jordi Cargol.

Encara que des del primer moment els propietaris van acudir a l'Ajuntament per sol·licitar el permís necessari per tenir el lleó, Cargol ha assegurat que encara no disposen del mateix i que en aquests moments és el Departament de Territori de la Generalitat qui s'encarrega de la seva tramitació.

De moment, els Agents Rurals són els encarregats de controlar, des del mes de març passat, el lleó, que tal com ha detallat l'alcalde es troba en perfectes condicions i no representa un perill per als ciutadans.

El domicili, situat als afores del municipi, és una masia que antigament havia estat utilitzada com a gossera i que ara els nous propietaris volen habilitar perquè sigui un nucli zoològic privat per a animals exòtics.

"Encara que sembli estrany, la llei permet tenir un lleó a casa", ha confessat Cargol, que ha assenyalat que en tot moment des de l'Ajuntament s'han preocupat pel tema i s'han assegurat que l'animal es trobi totalment protegit i en bones condicions.

L'alcalde ha explicat que el lleó viu amb la parella des que tenia uns tres mesos, quan el van adoptar d'un circ, i ha assegurat que "fa vida sobretot en un pati privat al costat de la finca, que es troba totalment protegit amb una tanca de seguretat".

Per als habitants del poble, que saben des de fa temps que prop del municipi hi ha la finca amb un lleó, és una situació estranya; segons l'alcalde, en alguna ocasió li han "manifestat preocupació sobre el tema".

"La Generalitat és qui té competència sobre aquest assumpte ja que a l'Ajuntament no tenim cap ordenança que reguli aquest tipus animals", ha subratllat el regidor, que confia no tenir cap problema amb el felí en un futur.