Els ajuntaments de Santa Pau, la Vall d'en Bas, Sant Joan les Fonts i Argelaguer ja han començat el període de proves dels nous sistemes de recollida d'escombraries.

Els veïns d'Argelaguer, de Santa Pau (ca la Guapa- can Blanc), de Sant Joan les Fonts (la Roureda)i de la Vall d'en Bas (les Olletes) fa poc van poder recollir les bosses de reciclatge.

En aquests moments el seguiment de l'experiència és positiu i està previst que en els propers dies tècnics del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (SIGMA) visitin els veïns per tal de poder fer una primera valoració de les experiències. La posada en marxa de les proves es va retardar sobre les previsions, perquè el SIGMA va tenir dificultats en trobar una empresa que proporcionés bosses amb senyals d'identificació.

Les proves acabaran a finals d'any. Després els tècnics del SIGMA avaluaran els resultats i sobre la base del seu informe els Consell Comarcal de la Garrotxa decidirà el model de recollida dels anys vinents.

L'element comú dels sistemes en prova és que tots identifiquen el veí que posa els residus al contenidor i saben si recicla o no. La diferència més gran està en la prova del barri de les Olletes a la Vall d'en Bas. En aquest lloc, la prova consisteix en el porta a porta. Modalitat que Besalú preveu activar per al 2018.