Hi ha encara molts mites sobre la sexualitat vigents?

Sí, encara hi ha coses però són anecdòtiques. Segueix havent-hi molt mite entre els adults que venen amb dificultats en la seva sexualitat: allò de l'orgasme clitorià o vaginal, que el Viagra genera desig sexual... però mites com aquells de si ho fas de peu no et quedes embarassada o si et banyes es talla la regla han anat desapareixent.

Hi ha hagut una evolució.

Sí, però hi ha molt mite encara en la part afectiva, en el tema dels enamoraments i l'amor romàntic. Que si la gelosia és una expressió d'amor, que si tens un nuvi gelós és que et vol més... Aquí segueixen havent-hi molts mites. Com el de buscar la teva mitja taronja.

Poden arribar a ser perillosos...

Sí, per això cal treballar molt perquè tot el que és violència de gènere té molt a veure amb aquestes coses.

És aquí on encara ens queda per avançar?

Ens queda molt en educació en valors, sobretot per aturar el llast de la violència de gènere. Si bé hi ha lleis i jutjats nous no deixen de passar fets diaris d'aquest tipus perquè falta molta feina des de la infància a treballar en valors i educació. El tema de les ofenses sexuals, els casos d'abusos..., falta molt per aconseguir.

Hi ha un repunt de les actituds masclistes entre els joves?

Hi ha molta gent jove sana però veig de tot. Sí que hi ha grups que tenen una visió masclista i penso que és dels valors que viuen a casa més del que es viu al carrer perquè cada vegada hi ha més estímuls cap a la igualtat. Però sí, hi ha certs grups o famílies que segueixen inculcant vells valors. Diguem que hi ha coses puntuals però no un repunt.