L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, en el seu darrer ple, va aprovar modificar el Pla general per tal de poder ampliar en 90 places l'aparcament de les Cinc Fonts. Es tracta d'un aparcament situat a l'entrada del municipi entre el pont Vell i el pont Nou. La modificació va tenir els vots del grup de MES a l'equip de govern i del PDeCAT. El grup d'ERC es va abstenir.

En l'exposició de l'apartat, l'alcalde, Ramon Roqué (MES), va explicar que el canvi en el Pla General estava provocat per la demanda de places d'aparcament per part dels veïns. Roqué va destacar que l'aparcament està situat en una entrada del poble que comunica amb el Pont Vell. El pont d'origen medieval, juntament amb l'abadia, és un dels valors patrimonials de la localitat.

ERC va justificar l'abstenció amb el dubte que l'aparcament pugui suposar un perill de massificació de cara a la fauna i la flora del riu. Sergi Albrich, el portaveu republicà, va exposar que l'aparcament pot dificultar el pas de alguna fauna.

També va considerar que els murs de 10 i 8 metres previstos en el projecte poden perjudicar la visió del Pont Vell. També va demanar que l'ajuntament procuri reactivar els horts del pont Nou.