Una lleona de 250 quilos viu amb una família de Sant Jaume de Llierca des de fa uns sis mesos. La presència de la lleona va transcendir arran d'una notícia de l'agència Atlas, emesa per Tele 5.

A les imatges de televisió es veu la lleona a l'interior d'una cuina, i al costat del sofà de la dona de la casa i com juga amb l'home. També es pot veure com es passeja per un tancat i com menja carn que li han proporcionat.

La lleona -segons s'explica- menja carn de vedella i de pollastre. Se la veu molt dòcil, però el seu volum contrasta amb el dels humans amb els quals surt a les imatges. Es veu que l'animal està amb la família des que tenia uns 6 mesos i la van treure del circ on vivia. Ara, l'animal té un any i set mesos.

Higiene i seguretat

Segons la notícia, la possessió de l'animal és legal, sempre que romangui en les condicions de seguretat i higiene que requereix la normativa de tinença d'animals i es disposi del permís de la Generalitat. La força de les imatges de la vida quotidiana d'un animal tan poderós entre humans va copsar ahir els mijans de comunicació, que es van interessar per la sorpresiva presència del gran felí en una masia de Sant Jaume de Llierca. L'alcalde de Sant Jaume de Llierca, Jordi Cargol (PDeCAT) va explicar que la responsabilitat administrativa de l'animal recau en la Generalitat.

Segons va assenyalar, el cos d'Agents Rurals té constància de l'existència de la lleona en una masia de Sant Jaume. La masia ja havia estat feta servir per guardar-hi gossos. També va indicar que l'animal està confiscat pels agents rurals, però que roman a la masia, perquè el cos d'Agents Rurals no disposa d'instal·lacions per tenir-hi una lleona. Així doncs, l'animal roman a la casa en una situació d'interinitat.

L'alcalde va explicar que l'Ajuntament té constància de la voluntat dels propietaris de la lleona de crear a la masia un zoològic d'animals exòtics. També va apuntar que l'Ajuntament s'ha posat en contacte amb la Generalitat per tal de saber la situació legal de l'animal.

Preocupació de l'alcalde

El batlle es va mostrar preocupat per la presència d'un animal tan exòtic i poderós dins del terme de San Jaume de Llierca.