Quatre rotondes i carrils d'acceleració i alentiment per millorar la C-66 entre Serinyà i Sant Ferriol

Territori licita per 7,8 milions d'euros unes millores viàries en un tram que suporta un trànsit de 13.749 vehicles

11.08.2017 | 07:05

Les obres de millora de la seguretat a la C-66 són un pas més a prop. La Generalitat ha tret a licitació les actuacions en els 5 quilòmetres que hi ha entre Serinyà i Sant Ferriol. En concret, el tram on s'actuarà és entre l'enllaç amb la C-150 a Banyoles i l'inici del desdoblament a l'arribada a Besalú. El cost de les actuacions està valorat en 7,8 milions d'euros (amb IVA inclòs). El temps per fer l'obra serà de quinze mesos.

El gruix de les actuacions previstes passa per millorar la seguretat de les incorporacions i sortides de la via. En el tram afectat, es preveu millorar set interseccions, comptant també les secundàries. A l'enllaç de la C-150 a Banyoles nord, es construirà una rotonda de 60 metres de diàmetre per millorar la circulació actual entre la C-66 i les zones industrials i de servei. La mateixa solució és la que s'adoptarà a Serinyà. El projecte preveu construir un giratori de 40 metres de diàmetre per connectar tots els accessos d'entrada i sortida. En aquest punt la velocitat de la via està limitada a 50 quilòmetres per hora.

A l'accés a Fares (nucli agregat a Sant Ferriol), la C-66 guanyarà dos carrils més. En aquest punt, a banda dels dos ja existents, la intenció és fer-ne un d'acceleració i un altre d'alentiment amb falques per arribar al nucli urbà. Això es farà tirant a terra la benzinera abandonada que hi ha en aquest tram.

El quart punt on s'actuarà serà la connexió amb el desdoblament de la carretera C-66z. En aquest cas, el projecte contempla la construcció d'una rotonda, la més gran de totes, per connectar tots les carreteres i vies ja existents com els accessos a Besalú o a Juïnyà (Sant Ferriol). El giratori tindrà 66 metres de diàmetre. Un cop enllestides les obres de millora, es prohibirà que els vehicles que surtin de les coves de Serinyà s'incorporin a la C-66 fent un gir a l'esquerra (és a dir, en sentit Girona). A banda, també es milloraran les entrades i sortides d'altres vies secundàries que desemboquen a la C-66. Segons l'estació d'aforament que hi ha al tram que es veurà afectat per les obres, entre Serinyà i Sant Ferriol el 2015 hi van circular 13.749 vehicles diaris. Després d'anys de davallada, aquesta xifra suposa un rècord d'usuaris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Uns 300 rescats dels Bombers en vuit mesos

Uns 300 rescats dels Bombers en vuit mesos

Les recerques de persones que es desorienten o es perden, especialment a la muntanya, suposen el...

Recuperen 22 tortugues mediterrànies que es venien de forma il·lícita per internet

Recuperen 22 tortugues mediterrànies que es venien de forma il·lícita per internet

S'han denunciat els tres propietaris, dues dones i un home, per un delicte contra la fauna protegida

Augmenten les temptatives d´agressió a funcionaris a la presó de Figueres

Augmenten les temptatives d´agressió a funcionaris a la presó de Figueres

El centre penitenciari del Puig de les Basses registra un menor nombre de ferits respecte a l'any...

L´arquitecte Jeroni Moner rep la medalla d´or de Banyoles

L´arquitecte Jeroni Moner rep la medalla d´or de Banyoles

L'arquitecte Jeroni Moner i Codina va rebre ahir la medalla d'or de Banyoles, el màxim...

El Vicens Vives lliura els diplomes de Batxillerat Internacional

El Vicens Vives lliura els diplomes de Batxillerat Internacional

La Fundació Jaume Vicens Vives va entregar ahir els Diplomes i certificats de Batxillerat...

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema