L'ampliació de l'escola de Sant Jaume es retarda

L'empresa adjudicatària ha incomplert els terminis i la Generalitat li ha rescindit el contracte

12.08.2017 | 07:12
El projecte preveu cobrir la pista poliesportiva.

L'ampliació de l'escola les Escoles de Sant Jaume de Llierca no començarà al setembre com estava previst. El motiu és que l'empresa adjudicatària ha incomplert els terminis i la Generalitat li ha rescindit l'obra. L'empresa va aconseguir guanyar el concurs, perquè va oferir una rebaixa important en el preu de sortida establert per la Generalitat.

El Departament d'Ensenyament ara prepara un nou procés de licitació. Això no obstant entre l'aprovació de la convocatòria, la licitació i les exposicions al públic la previsió és que les obres no es puguin començar fins ben entrat el 2018.

El projecte preveu ampliar l'edifici en uns 400 m2 . Un cop les obres estiguin fetes, el centre disposarà de més aules. En concret, preveuen doblar l'espai actual, amb quatre aules, una biblioteca, uns lavabos, una sala de professors i una classe de psicomotricitat nous. També preveuen redistribuir la part antiga de l'escola,

Les obres estan valorades en uns 480.000 ?, dels quals 280.000 provenen del Departament d'Ensenyament i 200.000 de l'Ajuntament de Sant Jaume.

El motiu de l'ampliació és l'augment de les matriculacions, pel fet que el nombre de nadons del poble té un augment continuat i l'atracció que suposa la qualitat dels ensenyants.


Acció de millora de l'entorn

La reordenació urbanística de l'entorn de l'escola i de la zona esportiva va començar fa uns mesos i l'Ajuntament considera possible que estigui acabada dins dels terminis. Es tracta d'una obra que té la finalitat de facilitar l'ús dels equipaments esportius als escolars.

Projectada per l'equip d'arquitectura de Xavier Bayona, la intervenció consisteix a construir un vial per a vianants que va de l'extrem del nucli de Sant Jaume fins a l'esplanada on hi ha l'entrada al camp de futbol.

El vial passa passa a través del recinte de l'escola. Quan estigui acabat tindrà l'estètica d'un passeig arbrat amb mobiliari urbà.

L'Ajuntament ha ha començat les obres de construcció d'un aparcament davant de l'escola per tal de compensar la pèrdua de places d'aparcament que suposarà l'activació del passeig. El pressupost total és de 220.000 euros.

En una segona fase preveuen ordenar la zona del darrere del camp de futbol en direcció al riu. Faran que el format de passeig de vianants de la primera fase es prolongui. També han projectat cobrir la pista poliesportiva que hi ha al costat del camp de futbol.

Un cop la pista poliesportiva estigui coberta i comunicada amb l'escola podrà ser usada com a gimnàs per als alumnes de l'escola.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema