L'Ajuntament de les Planes d'Hostoles ha posat 350 multes més que durant tot l'estiu de l'any passat per aparcar malament als camins dels gorgs, segons una xifra exposada a Ràdio Olot. Entre juliol i agost de l'estiu passat, l'Ajuntament va posar 300 sancions, per la qual cosa des de principi d'estiu han posat unes 650 multes.

L'Ajuntament de les Planes, l'any passat, va aprovar una ordenança reguladora referent als aparcaments als camins que van als gorgs i va llogar un agent cívic perquè posés multes.

Va ser l'única sortida al problema dels cotxes mal aparcats als camins que condueixen fins als gorgs. Es tracta de gorgs on l'aigua del riu Brugent es barreja amb aigües subterrànies molt riques amb bicarbonat càlcic dissolt que petrifica les plantes i conforma les roques dels salts. El cas és que són uns gorgs ideals per al bany i uns indrets de gran valor paisatgístic que s'han fet servir com a fons d'escenes d'anuncis, sèries de televisió i pel·lícules.

El principal problema està a la carretera de Cogolls que va fins al gorg del molí dels Murris. L'Ajuntament hi va habilitar una zona per aparcar i va posar-hi senyals, però encara hi ha gent que deixa el cotxe al costat del camí. Encara ahir, l'Ajuntament va donar per finalitzada la instal·lació d'uns grans cartells que indiquen la prohibició d'aturar el cotxe al costat del camí.

El problema dels cotxes mal aparcats és que obstaculitzen el pas dels camions i dels tractors que van a les masies de la zona.

Si bé les multes no han servit per acabar amb els cotxes mal aparcats, sí que han servit per compensar els propietaris dels terrenys on aparquen. L'any passat, l'Ajuntament va invertir 15.000 ? recaptats amb les sancions en millores als terrenys afectats pels vehicles.

Davant del fet que les multes que posa l'agent cívic no han frenat el fet d'aparcar malament, l'Ajuntament ha demanat més implicació de l'Administració. En concret, demana que els agents rurals s'impliquin i també posin multes. L'Ajuntament es queixa que aquest any no n'han posat cap.

L'Ajuntament considera que l'afluència de gent no és problema, perquè dona vida. El consistori considera que el problema són els mals costums.