El Consorci de Vies Verdes ha aprovat la connexió entre la Garrotxa i el Ripollès a través un bicicarril. Es tracta d'una reivindicació dels ajuntaments de Sant Joan de les Abadesses i de la Vall de Bianya. Valorats en 1.300.000 ?, els treballs han d'estar acabats a finals del 2018.

Els dos consistoris compromesos Sant Joan de les Abadesses i la Vall de Bianya) hauran d'abonar cadascun dels quals 222.080 euros, que suposarà una inversió en els pressupostos en els pròxims tres anys de 74.026,66 euros anuals.

Els dos municipis tenen un bicicarril com a atractiu turístic. Sant Joan de les Abadesses té el bicicarril conegut com la ruta del Ferro i la Vall de Bianya disposa d'una continuïtat del bicicarril que segueix la ruta de l'antic tren d'Olot. El bicicarril de la Vall de Bianya segueix tota la plana des del nucli de la Canya fins al de l'Hostalnou.

El problema estava en com connectar els dos bicicarrils separats per la collada de Collabós. En un primer moment, l'Ajuntament de la Vall de Bianya va buscar un traçat que sortia de Sant Pere Despuig i pel molí d'en Solà afrontava les muntanyes que separen les dues comarques, però era complicat.

Al final, van haver de desestimar la ruta esmentada i optar per un traçat que planteja seguir la ruta que va als túnels de Collabós i enllaçar les dues comarques per les valls de Sant Ponç, la del Farró i Sant Pere.