L'Ajuntament de Santa Pau, en el seu darrer ple, va aprovar per unanimitat una modificació de crèdit del pressupost del 2017. El motiu del canvi en les previsions comptables és la inversió de 36.500 ? en la compra d'un programa informàtic destinat a la gestió de la recaptació tributària.

Fins ara, l'Ajuntament ha fet servir un programa de MS2 que ha quedat molt antic. Llavors, s'ha trobat que ha de decidir si traspassava la gestió tributària a la Diputació de Girona o se la coontinuava fent com fins ara.

Al final, l'Ajuntament ha decidit aprovar canvis de partides i agafar una partida de reserva per millores informàtiques i comprar el programa. Entre les partides canviades n'hi ha de referents a la xarxa d'aigua i d'adequació i reparació de camins.

El motiu de la decisió és que la gestió tributària de la Diputació té un cost situat entre els 17.000 ? i els 20.000 ? anuals i, en conseqüència, l'Ajuntament preveu amortizar el programa en un termini de tres anys.

L'Ajuntament també ha valorat la compra com la millor opció per tal d'evitar els errors dels canvis en la gestió. La compra del programa preveu la formació dels administratius, el manteniment i evita un traspàs de dades.