L'empresa Transport Sanitari de Catalunya (TSC) ha acusat el comitè de la vaga d'ambulàncies de «ser intransigent» en les seves peticions i anar a la vaga per «motius ficticis». La direcció considera que l'arrel del problema són les noves condicions laborals que volen aplicar a partir del setembre.

Com que els canvis estan pendents de resolució judicial, acusen els convocants d'introduir a última hora noves peticions que han fet «impossible» arribar a un acord. Per això, els dirigents consideren que els motius del comitè per allargar el conflicte laboral són «instrumentals i ficticis».

L'empresa assegura que el seguiment de la primera jornada de protesta -divendres passat- va ser de només vuit persones, set de les quals formen part del mateix comitè de vaga o d'empresa. Tot i les discrepàncies, TSC assegura que manté voluntat negociadora per intentar arribar a un acord.

A més, la companyia també va assegurar que 5 de les ambulàncies van quedar fora de servei. En concret, segons l'empresa, serien les de Pineda de Mar i Calella (Maresme), Anglès i Breda (Selva). Uns actes que defineix de «sabotatge» i que «podrien haver posat en perill la vida o salut dels ciutadans que haguessin requerit els seus serveis», segons van afirmar.

L'empresa adjudicatària del servei d'ambulàncies a la demarcació de Girona i a l'Alt Maresme, Transport Sanitari de Catalunya, ha emès un comunicat en què critica amb duresa una part del comitè de vaga. La direcció va recordar que, al seu entendre, la mediació laboral va fallar perquè l'arrel del problema són «modificacions substancials de les condicions de treball» que vol implantar a partir de l'1 de setembre. TSC va dir que la mediació per a aquest tema es va tancar sense acord i que en la negociació per aquesta vaga es va comprometre amb «gran part de les peticions», i que aleshores el comitè de vaga «va canviar la postura negociadora introduint noves peticions». Per aquesta raó, la companyia va insistir en la «il·legalitat» de la vaga i els va demanar que deixin treballar als tribunals perquè es posicionin sobre si l'empresa pot tirar o no endavant els seus plantejaments laborals.

La direcció de l'empresa va considerar que darrere la vaga hi pot haver altres motius «com la desestabilització política». El comunicat assenyala que aquesta seria la raó que explicaria per què en una discrepància laboral «s'involucri l'administració sanitària, el conseller i el SEM».