L'Ajuntament de Santa Pau ha demanat passar un tub de la xarxa d'aigua al vial que ha d'ordenar la circulació de vianants i ciclistes en els accessos a la Fageda i el volcà de Santa Margarida.

Segons va explicar l'alcalde Josep Companys (UpSP-ERC), en el darrer ple, el tub seria de molta importància pràctica en la connexió del sanejament dels barris de can Xel i ca la Guapa amb la depuradora d'Olot.

Companys va explicar que ho han demanat i estan a l'espera d'una resposta del Departament de Territori i Sostenibilitat. Precisament, fa pocs dies el Departament va fer pública la licitació de l'obra del vial, que està valorada en uns 800.000 ?.

En el ple, l'alcalde va exposar alguns detalls del recorregut. Així doncs, el vial sortirà de can Potxa, al barri de ca la Guapa. Anirà al càmping la Fageda i passarà per la zona dels carros turístics. Creuarà per sota del lloc d'informació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Passarà per l'antiga carretera d'Olot fins a Santa Pau per davant de can Sargantana i per davant de l'edifici de les antigues escoles de Sa Cot (fins fa poc destinat a alberg) per anar a sortir al coll de Caselles. Des de Caselles, el vial baixarà fins al pla de Santa Margarida.

La voluntat final és ajuntar Santa Pau i Olot amb un vial de caminants i ciclistes.