El viatge oficial de Jordà (ERC) a Nova York, amb retorn precipitat, costa 39.474 euros

El cost de la delegació en què va participar la republicana, i dues diputades d'En Marea i Compromís que van tornar abans d'hora per poder participar en una votació, és el sisè més car dels 63 desplaçaments oficials facturats pel Congrés aquest 2017

16.08.2017 | 10:43

La polseguera que el viatge oficial de la diputada d'Esquerra Republicana per Girona, Teresa Jordà, va aixecar al març, amb tornada precipitada i cara a Madrid per votar contra el decret d'estibadors del govern del PP, s'ha concretat ara en una factura de 39.474,48 euros.

Prop de 40.000 ? per participar en la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona a Nova York i tornar a corre-cuita al Congrés per no perdre's una votació en la que tant ella com altres dues companyes de viatge, les diputades d'En Marea i de Compromís Àngela Rodríguez i Marta Sorlí, respectivament, van pensar que serien decisives. Però, no ho van ser, ja que Ciutadans va acabar decidint abstenir-se.

Per arribar a temps al Congrés, les polítiques van comprar uns bitllets d'avió de Nova York a Madrid que van fer esclatar la polèmica, pel cost que la imprevisió dels seus grups parlamentaris hauria suposat a l'erari públic. Imprevisió perquè la resta de partits van optar per enviar senadors i no diputats a la seu de l'ONU, on, entre el 13 i el 17 de març, es va celebrar la 61a sessió de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona.

En aquell moment, fonts parlamentàries van especular amb una despesa que podria oscil·lar entre els 2.700 i els 8.100 euros. Unes xifres que han quedat petites davant el balanç de comptes oficial publicat per la Direcció de Relacions Internacionals del Congrés dels Diputats i que ha desvetllat el cost real d'aquell viatge: 39.474,48 ?.

Les factures més altes

Aquesta quantitat apareix en un document que recull el «Llistat de la despesa detallada dels viatges oficials realitzats el 2017» i és la sisena més cara d'un total de 63 viatges facturats. La llista inclou deu sortides més, però una no va tenir cap cost i nou encara estan pendents de facturació.

Per sobre del preu del desplaçament polèmic en què va participar Jordà hi ha el de la delegació espanyola a l'Assemblea Parlamentària de la Unió Interpalamentària (UIP) a la conferència sobre l'Oceà que també es va celebrar a la seu de l'ONU, entre el 5 i el 9 de juny, i va costar 55.289,10 euros. L'estada d'una altra representació a l'Assemblea Parlamentària de l'OTAN a Tbilisi (Geòrgia), del 26 al 29 de maig, en va costar 54.169,47. I amb 44.321,52 euros, la participació espanyola en la 136a assemblea de la UIP, a principis d'abril a la capital de Bangladesh, Dacca, també va superar el cost del viatge en què hi havia la republicana.

La despesa més elevada puja als 107.006,70 euros de l'assistència espanyola a l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa a Estrasburg, entre el 23 i el 27 de gener. Seguida de prop pels 105.921,74 que va costar anar a la segona part de la mateixa sessió, feta entre el 25 i el 28 d'abril.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Comarques

Maniobres recents a l'Alt Empordà.
L'Exèrcit mantindrà les maniobres militars tot i l'oposició del territori<br/>

L'Exèrcit mantindrà les maniobres militars tot i l'oposició del territori

El coronel Javier Mur reitera que són exercicis "habituals" i que la marxa de la setmana passada...

Primera nit de talls nocturns de trànsit a la «carretera de la Vergonya»

Primera nit de talls nocturns de trànsit a la «carretera de la Vergonya»

La carretera N-141e es tanca al trànsit 5 nits a la setmana, de les 22.30 a les 5.30 hores i...

Sense bolets fins l´1 d´octubre

Sense bolets fins l´1 d´octubre

Se'n colliran unes 73.000 tones a Catalunya en una temporada «normal», segons els experts

Augmenten un 50% les tuteles a malalts d´Alzheimer en cinc anys

Augmenten un 50% les tuteles a malalts d´Alzheimer en cinc anys

La Fundació Tutelar Fadesia, centrada en persones amb demències de les comarques gironines,...

Els pensionistes gironins perdran uns 1.100 euros en el seu poder de compra en 5 anys

Els pensionistes gironins perdran uns 1.100 euros en el seu poder de compra en 5 anys

Les pagues es revaloritzen un 0,25% per llei pel dèficit de la Seguretat Social, mentre que la...

Alarma per la presència davant la Costa Brava del vaixell que impedeix el rescat de refugiats

Alarma per la presència davant la Costa Brava del vaixell que impedeix el rescat de refugiats

Diverses entitats antiracistes fan una crida a la mobilització per evitar que atraqui a cap port...

Enllaços recomanats: Premis cinema