L'Ajuntament de Banyoles ha firmat convenis per valor de 400.000 ? amb les entitats culturals, d'ensenyament, de joventut, de benestar social, de promoció econòmica, participació ciutadana, de festes i esportives.

L'alcalde, Miquel Noguer, va destacar la feina de les entitats i el manteniment de la quantitat econòmica que s'hi aporta. Noguer va manifestar que «sense les entitats, Banyoles no podríem ser una ciutat tan activa i amb tantes activitats durant tot l'any».

En l'àmbit cultural, el consistori ha firmat 9 convenis amb els Amics dels Museus, Cor de Teatre, el Centre d'Estudis Comarcals, l'Associació per la promoció de l'espectacle infantil i juvenil La Xarxa, el Centre Excursionista, Joventuts Musicals, Federació de Joventuts Musicals de Catalunya, la UAB per les excavacions a la Draga, i TINT XXI. De joventut han firmat amb la Coordinadora de Lleure del Pla de l'Estany, Young Life i la Fundació Girona Universitat i Futur. Entre les 11 entitats de l'àrea de Festes hi ha les Gàrgoles de Foc, el Taller de Música, la Colla Gegantera, el Manípul de Manaies, El Foment, l'Associació cultural del Pla de l'Estany, Tenim Poca Feina, els Pessebristes o l'Agrupació d'entitats culturals.

En l'àmbit esportiu, s'han signat acords amb 21 entitats esportives, entre elles els clubs d'Hoquei, de Patinatge, de Rugbi o el Consell Esportiu del Pla de l'Estany o el Club Natació Banyoles, entre d'altres. I els 4 convenis de les entitats de Benestar social són amb el Casal de la Gent Gran, la Lliga Catalana d'ajuda al malalt de càncer, Banyoles Solidària i l'Associació gironina de sords. També hi ha convenis amb entitats d'ensenyament i de Promoció econòmica.