Una sola agent dels Mossos d'Esquadra va abatre de matinada quatre dels terroristes que acabaven de bolcar amb el cotxe en el qual circulaven a la rotonda del Club Nàutic de Cambrils, segons diversos testimonis. Del cotxe bolcat van baixar quatre terroristes, armats amb armes blanques com ganivets, matxets i destrals, i es van dirigir cap a una agent dels mossos, que els va abatre amb la seva arma reglamentària.

Es dona el cas que a escassos 50 metres d'aquesta rotonda es troba l'Hotel Mónica, on Mohammad Atta va passar una nit a l'agost del 2001 per preparar l'atemptat de les Torres Bessones de Nova York, després de pernoctar també una nit en una pensió de la veïna localitat de Salou.

Per part seva, el secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, va destacar la feina «esplèndida» dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Barcelona en els atemptats perpetrats a la capital catalana i a Cambrils i va agrair el comportament de la societat espanyola.

Missatge de tranquil·litat

El secretari d'Estat, que va voler transmetre un missatge de «tranquil·litat» després dels atemptats, va qualificar d'«exemplar» l'actitud dels catalans i dels turistes presents a les dues ciutats en el moment dels atacs.

Paral·lelament, va assenyalar que tant els cossos i forces de seguretat de l'Estat com els Mossos d'Esquadra van evitar un atemptat de més envergadura a Cambrils «i continuaran fent-ho» en altres possibles casos. A més, va destacar la «coordinació, comunicació i lleialtat amb la qual s'està treballant des dels diferents cossos».