Misteri encara a l'entorn de l'home que va aparèixer apunyalat dijous en un vehicle a Sant Just Desvern després d'haver-se saltat un control policial a la sortida de la Diagonal, a Barcelona. De moment, l'únic que ha transcendit és que la víctima era un veí de Vilafranca del Penedès de 34 anys, propietari del turisme. Treballava en una empresa destacada del sector vitivinícola i era cooperant d'ONGs, a més d'estar vinculat als castellers. Alguns mitjans van informar que els Mossos treballaven amb la hipòtesi que almenys un individu, vinculat o no als atemptats, assaltés el jove, l'apunyalés mortalment i es posés al volant. Tot i això, el cos policial ha assegurat que no té proves d'un vincle directe entre aquest succés i els atemptats.

Poc després de l'atemptat a la Rambla de Barcelona, dijous a quarts de set de la tarda, a la Diagonal, gairebé sortint de la ciutat, un vehicle es va saltar un control policial i va ferir a la cama una sergent dels Mossos. Pocs metres després, en el mateix control, el cotxe va ser tirotejat per altres mossos. Tres quilòmetres després, davant l'edifici Walden de Sant Just, la policia va abordar el cotxe aturat, però el conductor havia fugit. Quan els Tedax van determinar que no hi havia explosius, l'únic que es va trobar al vehicle era el cos de l'home vilafranquí, Pau P., que els forenses van confirmar que va morir per arma blanca i no per arma de foc, com inicialment es pensava la policia.

Els Mossos treballen amb la hipòtesi que una persona apunyalés el conductor habitual del vehicle, el deixés al seient del darrere i conduís el cotxe, tot abandonant-lo a Sant Just i deixant morir el propietari per les ferides d'arma blanca. Tot i això, de moment no hi ha cap prova que demostri que l'autor de l'apunyalament estava relacionat amb els atacs de la Rambla o Cambrils. Els Mosssos, però, segueixen investigant.