La comunitat musulmana de Ripoll diu que el col·lectiu se sent "sol" i reclama ajut psicològic per fer front a la situació que estan vivint. El seu president, Ali Yassine, ha reiterat aquest dilluns que no tenen "la culpa" del que ha passat i ha insistit que mai van notar cap comportament estrany per part de l'imam ni dels joves implicats en els atemptats de Barcelona i Cambrils. De fet, ha assegurat que els nois no eren habituals a la mesquita del carrer Progrés i que actuaven amb normalitat. Sobre el registre policial, han explicat que els van demanar informació sobre les persones que acudien al centre i també buscaven peces de roba relacionades amb l'imam però Yassine ha assegurat que no tenien cap pertinença seva des que va marxar fa un mes i mig.

"Nosaltres no tenim la culpa de tot això, ho estem passant malament, no dormim i no mengem", ha assegurat Yassine. El president d'aquesta comunitat assegura que es troben sols davant de la gravetat dels fets i que, com a mínim, necessitarien ajuda psicològica. "Entenc que és un cop molt gran però nosaltres estem en contra de tot això i seguirem en contra fins al final", ha dit.

El responsable del centre ha insistit que estan consternats pels fets i que segueixen sense explicar-se què pot haver passat. "L'imam tenia un comportament normal, com una persona normal. Nosaltres no sabíem que havia estat a la presó i si ho haguéssim sabut aquí no hagués entrat però jo no puc controlar a la gent", afirma. Pel què fa als joves, Yassine ha assegurat que venien "molt poc a resar" i ha afegit que "si aquesta gent hagués tingut una petita idea del que és l'islam no haguessin fet això perquè l'islam condemna aquesta fets i està en contra dels criminals".

De fet, a la llista de persones que acudeixen amb assiduïtat al temple, hi apareix en nom de Younes Abouyaaqoub. Segons han explicat fora de micròfons, la policia va fer un registre al temple buscant peces de roba de l'imam, segurament per trobar material que els permeti identificar si és un dels dos cadàvers que van aparèixer sota la runa de l'explosió d'Alcanar. També els van fer preguntes referents a altres joves que a acudeixen al temple i que haurien estat sota la influència de l'imam.

Yassine ha dit que no saben el motiu pel qual es va fer fora l'imam de l'altra mesquita que hi ha al municipi però ha negat que fes discursos radicals. Sobre la seva marxa fa un mes i mig, el president de la comunitat ha explicat que l'imam els va comunicar que tenia la intenció de marxar tres mesos al Marroc i que, davant d'això, el van convidar a no continuar. "No podem estar tant de temps sense imam ", ha concretat.