Un capellà de Madrid, Santiago Martín, va sostenir diumenge que l'alcaldessa de Barcelona, Ana Colau, té «una part de la culpa» de l'atemptat a Barcelona i va plantejar que les víctimes potser haurien de denunciar l'Ajuntament.

A la seva homilia a la parròquia de Nuestra Señora de los Ángeles, feta viral a les xarxes socials, va dir que després de l'atemptat de Niça, el Govern espanyol «va enviar cartes als ajuntaments dient que es posessin mesures dissuasòries, bol·lards, suports per a testos a les zones on hagués gent passejant, sobretot carrers de vianants. La resposta de l'alcaldessa va ser que coarta la llibertat. «Efectivament, coarta la llibertat dels assassins», va dir. «Una part de culpa, i segurament els advocats de les víctimes ho recordaran, és de l'alcaldessa de Barcelona», va dir afegint que podria haver passat a Madrid.

«L'alcaldessa de Madrid, del mateix partit que la de Barcelona, extrema esquerra, comunistes radicals, pensa això: «No cal coartar la llibertat. Clar, la llibertat dels assassins». «Si jo fos advocat de les víctimes estaria plantejant una denúncia contra l'Ajuntament de Barcelona per cooperació», va continuar. «Si són comunistes o no són comunistes i a casa seva són llibertins és un assumpte d'ells, però la responsabilitat que no morin víctimes és també un assumpte d'ells», va reblar. Arran de la polèmica, l'Arquebisbat de Madrid va destacar que «no hi ha més culpables que els terroristes».