Una tenda de campanya d'una persona, el cotxe on guarda tot el que té i una barana protectora d'obres formen la llar de Cándida Gómez. Des de fa 6 dies viu a la vora del Ter entre Llanars i Sant Joan de les Abadesses.

No hi està per gust, hi està per la força de les circumstàncies. El dissabte, dia 5 d'agost, el pis on vivia al carrer Gombrèn va quedar afectat per l'explosió de la casa veïna.

Llavors, va començar un calvari per a Cándida Gómez. En primer lloc no va poder salvar totes les pertinences que tenia al pis. Les que va poder salvar les guarda al maleter del cotxe que amb la tenda li fa de casa.

Després, va haver d'allotjar-se a casa d'una filla, però per problemes familiars va haver de marxar. Segons ella, el Consorci de Benestar Social li va proposar un allotjament provisional al Centre d'Acollida i Serveis Socials de l'Ajuntament de Girona (La Sopa). També li han promès un pis de lloguer social.

Els problemes són que ella considera que l'han d'allotjar en un hostal en les mateixes condicions que les altres persones que han quedat sense llar per causa d'un sinistre: «un incendi, un ensorrament, una explosió...».

Pel que fa al pis de lloguer social, ella explica que li donen llargues i que mai li concreten una oferta. Assenyala, que la resposta del Consorci sempre està enfocada en un dia indeterminat de la setmana vinent.

El primer acte de desesperació de Cándida Gómez va tenir lloc el dia 11 d'agost. Aquell dia, Cándida va deixar la casa de la seva filla a Girona i va tornar a Llanars. Va tornar a entrar al pis, on havia viscut, i es va atrinxerar entre les runes de la casa del veí i les restes del pis que havia estat la seva llar.

Entre els mossos d'esquadra i les assistents socials la van convèncer. Ella explica que va sortir per no perjudicar els agents de la Comissaria del Ripollès que sempre s'han portat molt bé amb ella.

Fora del pis, va establir un acord amb les assistents socials. Un acord que a la pràctica no s'ha concretat. Ara, està a la vora del riu, on passa les hores pensant en si torna a la plaça de Llanars per muntar la tenda o torna a entrar al pis. Ara, la porta d'entrada està tapiada.

També va mostrar una ampolla -segons ella- plena de benzina i un drap per immolar-se en senyal de protesta per la situació d'abandó, en la qual es troba.

Cándida està en tractament mèdic per la seva tendència a autolesionar-se. De fet -segons explica- fa pocs dies va haver de ser ingressada a l'hospital de Campdevànol per haver-se autolesionat.

Des de fa sis dies que -segons explica- no menja res sòlid i només beu sucs. En tot aquest temps, només ha parlat amb un noi que portava un gos, un ciclista que va travessar el riu amb bicicleta de muntanya i ahir amb aquest reporter. Demana una solució i que no li donin llargues.