Al llarg del curs escolar 2016-2017, un total de 293 escoles i 57.168 alumnes de les comarques gironines han aplicat el programa eduCaixa de l'Obra Social La Caixa. Aquesta iniciativa consisteix en un recurs eductiu innovador destinat a les escoles que té l'objectiu de promoure el creixement personal a través de l'educació en valors, divulgar l'art i la cultura, despertar vocacions científiques i fomentar l'educació financera i emprenedora.

A través del portal www.eduCaixa.com, la comunitat educativa pot accedir a una gran varietat de recursos multimèdia i materials descarregables amb propostes d'interès social, cultural i científic. A més a més, en aquest espai virtual els professors poden opinar, votar o compartir les activitats amb els seus companys. Durant el curs passat, 20.863 estudiants i docents gironins van accedir a aquests recursos en línia. EduCaixa també disposa de diversos kits físics, com ara el KitCaixa Hàbits Saludables que va ser treballat per 5.076 alumnes gironins de fins a sis anys. Un altre recurs és el KitCaixa Valors, practicat per 1.984 estudiants de Girona amb l'objectiu de fomentar l'autoestima. Dins els recursos físics, també hi ha el Planeta Mòbil, una cúpula inflable que apropa el món de l'astronomia i la biologia als joves des dels últims cursos de primària, ESO, batxillerat i cicles de grau mitjà, a més del professorat. EduCaixa també impulsa el Programa Joves Emprenedors per a estudiants de secundària amb la voluntat de treballar el concepte d'emprenedoria, essent la clau d'entrada per participar en els Premis Repte Emprèn.

EduCaixa també proposa exposicions i activitats per tot el territori, però també en els seus centres com el CaixaForum Girona, que el 2016 va rebre 23.056 escolars. 161 joves gironins de secundària van participar en els Encontres Teatrals que impulsa Caixa Escena. Un total de 1.432 alumnes van presenciar una gran varietat de concerts i, finalment, 325 alumnes van visitar diverses exposicions culturals i científiques.