L'Ajuntament d'Olot ha repartit tela mosquitera als hortolans per cobrir prop de 500 bidons d'aigua per prevenir la propagació del mosquit tigre. L'entrega gratuïta d'aquestes teles als hortolans que ho sol·licitin és una de les mesures empreses pel consistori per lluitar contra l'insecte. L'any 2016 es va facilitar tela per cobrir 380 bidons i fins avui dia, al llarg del 2017, s'ha lliurat tela per cobrir 110 bidons més.

Ahir, coincidint amb el mercat setmanal, Olot va sol·licitar a Dipsalut la instal·lació d'una parada informativa sobre l'insecte i tècnics del Servei de Control de Mosquits es van desplaçar fins a la plaça Rector Ferrer per sensibilitzar la població de mesures preventives per evitar-ne la proliferació.

El mosquit es va detectar a la ciutat garrotxina per primera vegada l'any 2013 i des d'aleshores s'han anat realitzant un seguit d'actuacions encaminades a controlar la presència del mosquit i reduir-ne així les molèsties. L'any 2015, es va instal·lar per primera vegada un punt informatiu a la ciutat i el 2016 s'hi va ubicar en dues ocasions.

Altres actuacions són la contractació des del 2015 del servei d'una empresa especialitzada en el control de plagues per realitzar un tractament biològic i limitar el creixement de larves de mosquit als embornals de la via pública.