L'Ajuntament de Ripoll ha convocat per aquest dissabte una manifestació sota el lema «Ripoll per la pau, un pas endavant» amb l'objectiu de condemnar els atemptats terroristes i fomentar la cohesió social. Així ho va anunciar l'alcalde de la població, Jordi Munell, després d'una reunió amb el secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, el director general d'afers religiosos, Enric Vendrell, la consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs i responsables del consorci per analitzar la situació i les tensions arran del succés.

Munell, va explicar també que el Consorci de Benestar Social del Ripollès posarà a disposició dels ciutadans un servei d'atenció psicològica a partir d'aquest dimarts. Pel que fa a escoles, es va acordar amb el Departament d'Ensenyament fer formació específica al professorat a l'inici del curs escolar per tractar els alumnes de l'entorn dels joves terroristes i la resta d'estudiants. A llarg termini, consistori i Generalitat estudiaran més mesures per fer front a la situació viscuda i evitar una fractura social. «Si hi hagués separació estaríem donant la raó a Estat Islàmic», va dir Munell. L'alcalde també va qualificar de «molt greu» que l'Estat no avisés la comunitat musulmana de Ripoll sobre l'imam Abdelbaky es Satty.

La consellera Borràs va recordar en aquest municipi, «es coneix la gent i això vol dir que (els terroristes) eren persones conegudes, eren veïns», i va insistir que no s'ha d'«estigmatitzar» tot un col·lectiu com és el musulmà, «que ha fet una denúncia dels fets» i que pateix pel succeït «en primera persona».