Els Mossos d'Esquadra van confirmar que l'autor de l'atropellament massiu a la Rambla de Barcelona, el terrorista finalment abatut ahir Younes Abouyaaqoub, també va apunyalar al jove de Vilafranca del Penedès, Pau Pérez, per robar-li el cotxe. Amb aquest vehicle, el terrorista va fugir, es va saltar un control a la Diagonal de Barcelona i després el va abandonar a Sant Just Desvern, on van trobar el cos de Pérez, que es convertia així en la víctima número 15, totes ja identificades. Abans, el terrorista havia deixat un seguit de morts, començant per la Rambla de Barcelona. D'acord amb la reconstrucció dels passos del terrorista realitzada pels Mossos d'Esquadra, després de l'atropellament massiu, Abouyaaqoub es va dirigir al mercat de la Boqueria i va caminar fins a la Zona Universitària de Barcelona, on va arribar entre les 18:10 i les 18:20 hores. Llavors, va apunyalar Pau Pérez quan aquest es disposava a aparcar el seu cotxe i, després de col·locar-lo als seients del darrere, va emprendre la fugida al volant del turisme, amb el qual es va saltar a tota velocitat un control policial de la Diagonal i va deixar ferida una agent dels Mossos.

Poc després, els agents van trobar aparcat a Sant Just Desvern el turisme del jove de Vilafranca, amb el seu cadàver a l'interior, i a partir d'aquí, li van perdre la pista.

La policia ja tenia evidències científiques, a més de declaracions de testimonis i imatges, que situaven el terrorista fugit al volant del vehicle de Pérez. El jove es convertia així en la quinzena víctima mortal dels atemptats terroristes de dijous passat (14 víctimes a Barcelona -13 a la Rambla i Pau Pérez, i una a Cambrils). Finalment, ahir els Mossos van localitzar i abatre el terrorista a Subirats.

Mentrestant, ahir a la tarda encara quedaven 48 persones hospitalitzades en 13 hospitals catalans, 43 de l'atemptat de Barcelona i 5 del de Cambrils. Del de Barcelona hi havia 8 ferits crítics, 10 en estat greu i 25 menys greus. Pel que fa als ferits de Cambrils, dues persones seguien ingressades greus i altres tres menys greus.