L'Agència Catalana de Turisme que va tenir lloc entre el 18 i el 20 d'agost a Rutland (Regne Unit). Entre les destinacions catalanes que es promocionaven a l'estand de l'ACT, destacaven els Aiguamolls de l'Empordà.

En aquesta fira l'ACT va donar a conèixer l'oferta catalana destinada a l'observació d'aus i va repartir la Guia de Turisme Ornitològic de Catalunya. Aquesta guia aglutina les principals destinacions catalanes especialitzades en turisme ornitològic (a més dels Aiguamolls de l'Empordà, hi ha zones com el Delta de l'Ebre,el Parc Nacional d'Aigüestortes i el Parc Natural del Cadí-Moixeró), així com les infrastructures que faciliten l'observació d'aus (observatoris, miradors, etc.), i una selecció dels itineraris més importants que permeten contemplar la diversitat d'espècies existents a Catalunya.

Presència de Ricard Gutiérrez

L'Agència Catalana de Turisme participava en aquesta fira, amb l'objectiu de donar a conèixer l'oferta ornitològica a Catalunya. Aquest any, ha comptat amb la presència de l'expert en observació d'ocells a Catalunya, Ricard Gutiérrez, qui a més va realitzar la presentació del seu llibre «Quan i on veure ocells a Catalunya».

L'ACT participava en la British Birdwatching Fair amb un estand propi, format per dos grans espais: l'un, on es promocionava l'oferta de turisme ornitològic existent a Catalunya; i l'altre on hi eren presents, com a coexpositors, diversos patronats de turisme i algunes entitats privades. Així mateix, i per reforçar l'acció de promoció, l'ACT també ha publicitat Catalunya com a destinació ideal per a la pràctica del turisme ornitològic en el programa oficial de la fira i també a la revista BBC Wildlife.

La presència de Catalunya en la British Birdwatching Fair és especialment important, ja que el britànic és un dels principals mercats emissors al món pel que fa a turistes birdwatchers. A més, el perfil de turista que viatja per practicar aquest tipus de turisme és el d'una persona d'alt poder adquisitiu, que s'allotja en cases rurals i petits hotelets, cosa que fa que sigui especialment atractiu per a les zones rurals de Catalunya.