Les forces de seguretat marroquines van detenir Hicham Ennadih, un home que va ser butaner i veí a Ripoll, on vivia Younes Abouyaaqoub, abatut dilluns pels Mossos d'Esquadra i presumpte autor de l'atemptat a Barcelona.

Fonts del Ministeri de l'Interior van indicar que membres de la Direcció General de la Vigilància del Territori (DGST) van arrestar aquest home a Casablanca després d'haver estat identificat durant el registre d'un domicili del carrer Raval de Ripoll. Ennadih, que té un germà que també treballava com a butaner, vivia al mateix edifici on es dur a terme el registre referit i va ser veí del que, segons tots els indicis, conduïa la furgoneta de Barcelona. Amb la seva detenció ahir, ja són tres les persones arrestades al Marroc després dels atemptats.

Dos nous detinguts al Marroc

Un altre dels detinguts, en una intervenció de divendres passat, va ser arrestat a Nador acusat de fer apologia dels atemptats de Catalunya a les xarxes socials. Pel que sembla, aquest home va manifestar la seva intenció d'atemptar contra l'ambaixada d'Espanya a Rabat. Les forces de seguretat investiguen si aquesta manifestació obeeix a algun pla ja dissenyat o a una intenció no sustentada en una capacitat real per fer-ho, segons les mateixes fonts.

Un dia després, el dissabte dia 19, va ser detingut a Oujda altre home que, segons les primeres indagacions, tenia contactes amb Moussa Oukabir, un dels membres de la cèl·lula terrorista autora dels atemptats i que va morir abatut pels Mossos d'Esquadra a la localitat de Cambrils. Moussa era germà de Driss Oukabir, que ahir va declarar a l'Audiència Nacional juntament amb altres tres detinguts per la seva presumpta participació en els atemptats, que han causat la mort a 15 persones i ferit a més d'un centenar.