Resseguint els passos dels terroristes de Barcelona

Troben material a Alcanar per cometre una acció terrorista «de gran envergadura» · Abans de l'atac a la Rambla, un membre de la cèl·lula va tenir un accident a l'AP-7

25.08.2017 | 07:14
Resseguint els passos dels terroristes de Barcelona

Resseguir els passos dels terroristes dels atemptats de Barcelona i Cambrils, això és el que permet fer la interlocutòria del jutge Andreu. En aquesta, hi exposa diversos punts de la investigació que són clau per traçar una línia de com es va començar a gestar l'acció dels terroristes.

Una de les claus és la gran quantitat de material que la policia troba a dins de la casa d'Alcanar, on el 16 d'agost es va produir una explosió a causa de la gran presència d'objectes per crear artefactes explosius. Hi ha des de bombones de butà, acetona, claus per utilitzar com a metralla, entre d'altres. Uns indicis que fan pensar als investigadors que volien provocar una acció terrorista de gran envergadura però que es va veure frustrada per l'explosió. I que va precipitar l'atropellament a la Rambla de Barcelona l'endemà mateix. Un atropellament que va anar a càrrec de Younes Abouyaaqoub. A Alcanar entre les restes de la deflagració, també s'hi va trobar documentació i un document destacable: un llibre de color verd a nom de l'imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satty, i a dins d'aquest hi havia un full escrit en àrab sobre l'Estat Islàmic. I que ve a confirmar que la cèl·lula terrorista de Ripoll es considerava soldats de l'Estat Islàmic.

Cal destacar com diu el jutge de l'Audència Nacional en la seva interlocutòria, que amb les dades de diversos comprovants de la compra de productes i materials per cometre atemptats, es desprenen indicis racionals que el grup va comprar poques hores abans de l'explosió d'Alcanar el material necessari. I que l'explosió és el que va precipitar els fets posteriors: l'atropellament múltiple de la Rambla i l'atac amb armes blanques a Cambrils, les quals havien comprat els terroristes poques hores abans en un comerç de la població.

Cal destacar també que un dels terroristes va arribar a l'aeroport del Prat només tres dies abans que tingués lloc els fets d'Alcanar, es tracta de Driss Oukabir. Un bitllet d'avió que segons va declarar davant del jutge de l'Audiència Nacional, el propietari del locutori de Ripoll detingut, va ser comprat pel germà de Dris, en Moussa Oukabir. Però com que no tenia targeta de crèdit qui va acabar pagant el vol va ser el mateix amo del locutori, també detingut, Salh el Karib, el qual encara roman detingut ja que el jutge va ordenar més diligències.

Cal destacar que els atacs de Barcelona i Cambrils han estat reivindicats per Etsat Islàmic. El mateix dia de l'atropellament massiu de Barcelona a la Rambla, ho fan fer a través del mitjà de propaganda El Amaaq i el dia 19 d'agost també ho van fer a través d'internet.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

L´exèrcit suspèn exercicis militars a Beuda la setmana vinent

L´exèrcit suspèn exercicis militars a Beuda la setmana vinent

L'alcaldessa assegura que els comandaments de la base de Sant Climent han entès que els dies...

Les estacions de muntanya de Girona reben 374.000 visitants

Les estacions de muntanya de Girona reben 374.000 visitants

La Molina, Vall de Núria i Vallter 2000 guanyen un 4,3% d'usuaris aquest estiu respecte al de...

Quatre ajuntaments del Ripollès no tenen interventor des de fa mesos

Quatre ajuntaments del Ripollès no tenen interventor des de fa mesos

Els ajuntaments apunten que no podran presentar, a temps, els pressupostos i altres requeriments...

Científics d´arreu del món demanen protegir el corredor de cetacis del Mediterrani

Científics d´arreu del món demanen protegir el corredor de cetacis del Mediterrani

L'Aliança Mar Blava entrega una carta signada per experts i entitats al Ministeri de Medi Ambient....

Hospitalaris pallassos d´hospital

Hospitalaris pallassos d´hospital

Les comarques gironines acullen durant tres dies una trobada de «clowns» que treballen en centres...

Enllaços recomanats: Premis cinema