La reunió que va tenir lloc ahir entre examinadors i la Direcció General de Trànsit (DGT) a Madrid no va resultar fructífera, ja que no es va aconseguir arribar a cap acord que permetés dissoldre la vaga total i indefinida que el comitè d'examinadors havia proclamat a partir del 4 de setembre. Avui la situació ha fet un lleuger gir com a conseqüència de les reclamacions i les necessitats de la població d'arreu de l'estat, fent que els responsables modifiquessin el termini de la protesta a només tres dies.

El comitè de vaga de l'Associació d'Examinadors de Trànsit (Asextra) argumenta que, en les últimes hores, han rebut una allau de demandes per part dels ciutadans amb la intenció de desprogramar la vaga total i sense data límit. Aquesta no ha estat possible però el comitè ha reduït el marge de temps afectat.

L'increment salarial previst des de 2015 i la necessitat d'incorporar més professionals a causa de la manca de noves contractacions, són dues de les reivindicacions fonamentals per part dels examinadors que fa mesos que es reivindiquen. Després de vint dies de vaga entre els mesos de juny i juliol, marxes lentes i concentracions diverses, la trobada d'ahir havia de servir per intentar arribar a algun pacte entre les dues parts implicades, però finalment no va ser així.

Raons del canvi

Segons el comunicat del comitè de vaga, «amb la finalitat que les empreses i alumnes puguin treballar almenys alguns dies, es desconvoca la vaga indefinida i es convoca una vaga similar a la produïda en el mes de juny i juliol, és a dir, de tres dies (dilluns, dimarts i dimecres) a partir del 4 de setembre treballant amb normalitat tots els dijous i els divendres». Els examinadors afirmen que aquesta situació es mantindrà al llarg de tot el setembre a l'espera de noves reunions amb la DGT.