Arran dels atemptats de Barcelona i Cambrils, Figueres ha decidit extremar les precaucions de cara als pròxims esdeveniments multitudinaris que tindran lloc a la ciutat. En el primer d´ells, l'Acústica, hi haurà més presència policial que de costum, arribant als 90 efectius entre agents de la Guàrdia Urbana i Mossos d´Esquadra.La Rambla serà l´escenari principal també en el cas de la 33a Mostra de Vi de l´Empordà, una setmana després, en la qual també es tindran en compte més mesures i es reforçarà la seguretat.

Vehicles mòbils als accessos

En moltes localitats, un dels debats que hi ha sobre la taula és si cal utilitzar pilones o altres objectes fixos per tal d´evitar atropellaments. En el cas de Figueres, de moment, s´ha decidit que s´utilitzaran vehicles mòbils per tancar entrades. Tal com ha explicat l´alcaldessa de la ciutat, Marta Felip, «en aquest tipus d´actes hi ha moltes aglomeracions, i els vehicles policials i sanitaris han de poder accedir fàcilment al lloc en cas que hi hagi una emergència».

Des del passat 17 d´agost els dispositius de la Guàrdia Urbana s´han reforçat i es treballa en coordinació permanent amb els altres cossos de seguretat catalans.