Balkaria i México Vivo al Festival Ésdansa

Aquest dijous passat va començar a les Preses el Festival de ball Ésdansa. Demà dissabte, a partir de les 10 de la nit, el Recinte Ésdansa es convertirà en l'escenari de diversos grups d'arreu del planeta, en un espectacle anomenat «Danses del món». Entre les companyies que hi actuaran destaca Balkaria (a la imatge), un grup que s'encarrega de preservar les arts i tradicions populars de la República de Kabardino - Balkària, una de les poques regions autònomes de la Federació Russa. També hi actuaran les companyies México Vivo, que donaran conèixer els diferents estrats socials i culturals i les tradicions folklòriques del seu país; i Netos de Bandim, un grup de Guinea Bissau que posa la cultura popular africana per educar i instruir els joves més desafavorits.

Cloenda de les jornades Fang Cuit a la Bisbal d'Empordà

En el marc de la festa de cloenda del II Empordà Fang Cuit, el museu s’omplirà d'activitats gratuïtes i obertes a tothom. La vetllada comptarà amb les actuacions musicals de la danesa Miss Q (imatge), el cantautor Jordi Serradell i el col·lectiu Dj’s PAAXX, a més de les intervencions audiovisuals de Hypnagogia o la dansa de Carlota Carvajal.

Vins i caves de Catalunya a Pals

El pati de Ca la Pruna de Pals acull aquest cap de setmana la 37a edició de la Fira de Vins i Caves de Catalunya. S’hi podran degustar vins i caves de les diferents Denominacions d’Origen Catalanes, amb la participació d’una seixantena de cellers. Al mateix temps es podran degustar formatges artesans, per acompanyar el tast de vins.

Ruta de Josep Pla a Calella de Palafrugell

La Ruta Josep Pla és un passeig literari per conèixer diversos indrets significativament planians de Calella de Palafrugell. La Ruta té un recorregut marcat per les referències biogràfiques i literàries de l’escriptor. La passejada transcorre des del mirador dels Burricaires, al Port Bo i la platja del Canadell, passant arran d'aigua.

Gala d’òpera al monestir de Sant Pere de Rodes

El 17è Festival de Música de Sant Pere de Rodes uneix en aquesta ocasió la soprano Henrikka Grönahl, la mezzosoprano Edith Barlow (a la imatge) i el pianista Carl Pontén. Tots tres oferiran un concert d’òpera clàssica on interpretaran peces de Charles Gounod, Giancomo Puccini, Vincenzo Bellini, Richard Wagner o Jaques Offenbach.

12a Pamtomatada a Peralada

Com cada any l’Associació de Joves de Peralada organitza la popular Pamtomatada. Un sopar popular on es pot degustar el tradicional pa amb tomata, que estarà acompanyat de botifarra, broqueta, vi i postres. Com sempre hi haurà música, aquest any amb Orquestra Mitjanit i Animal Dj's.

VII Mercat d’Scrapbook a Sant Feliu de Guíxols

La fira d’Scrapmatiàtics, acosta a Sant Feliu de Guíxols aquest món de processos creatius que donen com a resultat la personalització dels records a través d’àlbums, «layouts», invitacions, targetes, etc. La fira comptarà amb botigues, tallers i demostracions on s’hi podrà trobar tot el material que es necessita conèixer aquest «hobby».

Visites al Parc Neolític de la Draga de Banyoles

La visita al parc permetrà entrar a dins les reconstruccions de les cabanes prehistòriques i descobrirà el dia a dia d’un grup de pagesos i ramaders neolítics tot mostrant què menjaven, què caçaven, què cultivaven, quins estris i eines utilitzaven, i el seu estil de vida en general.

La cuina al carrer arriba a Girona

La jornada Cuina al Carrer: Cort Reial i Rodalia arriba aquest diumenge a la seva novena edició amb més d'una vintena d'establiments de la zona i rodalies que oferiran, als vianants, una degustació de les especialitats de la seva cuina amb tastets gastronòmics de tot tipus, a partir de tres euros.