El número de gironins que accedeixen a la seva informació clínica per mitjà d'internet s'ha multiplicat per tres en l'últim any. Un total de 14.040 usuaris de les comarques gironines van accedir el 2016 al CatSalut La Meva Salut, l'espai digital personal per consultar dades i fer tràmits del Departament de Salut. La dada gairebé triplica els 5.454 gironins que hi havien entrat l'any anterior, segons les dades facilitades per la conselleria.

Dels 585.252 ciutadans més grans de 18 anys atesos als centres d'atenció primària de la demarcació, 28.306 ja disposen de l'acreditació per accedir a aquest espai en línia, que permet disposar d'informació personal i d'altres serveis per fer tràmits, consultar i tenir cura de la salut a partir de la informació que es genera durant l'atenció sanitària que presenten els centres públics.

Aquesta xifra suposa que el 4,84% de la població ja podia accedir-hi el 2016, i que gairebé la meitat hi havia entrat almenys un cop, segons les dades del Departament de Salut.

La Garrotxa era a finals del 2016 la comarca amb més persones acreditades per accedir a La Meva Salut, amb gairebé el 8% de la seva població.

Estava seguida per l'Alt Maresme, que també forma part de la Regió Sanitària de Girona, amb un 5,49%; el Baix Empordà (5,11%), el Gironès Nord i el Pla de l'Estany (4,84%), la Selva Marítima (4,60%), el Ripollès (4,31%), el Gironès Sud i la Selva Interior (4,04%) i l'Alt Empordà (3,75%).

Per accedir a La Meva Salut, cal tenir més de 18 anys, disposar d'una targeta sanitària individual i de l'acreditació corresponent, que es pot sol·licitar al mateix CAP, per garantir així la confidencialitat de les dades.

Informes clínics i la medicació

En aquest espai virtual s'hi pot visualitzar i consultar el pla de medicació vigent, les vacunes administrades, els diagnòstics, els informes clínics i els resultats de les proves i exploracions complementàries.

En alguns casos, també s'hi pot consultar el dia i l'hora de proves i visites programades a l'atenció primària i als hospitals. Aquesta informació només és disponible si el centre assistencial l'ha publicat al sistema informàtic, recorden des de Saluts.

Mitjançant aquesta plataforma, s'hi pot consultar informació sobre el temps d'espera per una intervenció quirúrgica, i el document de voluntats anticipades (si s'ha registrat).

També permet expressar la voluntat de fer-se donant d'òrgans i teixits, i d'imprimir el carnet de donant. A més, possibilita fer consultes als professionals sanitaris per mitjà de l'eConsulta, tot i que aquesta funcionalitat tot just s'està desplegant.

En paral·lel, permet realitzar tràmits diversos, com ara demanar visita, sol·licitar el canvi de metge i concertar cita per a vacunacions internacionals.