L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha donat l'ordre de deixar anar 0,5 metres cúbics per segon més dels embassaments de Sau i Susqueda al Agència Catalana de l'Aigua (ACA)riu Ter L'ens ha explicat que a hores d'ara, la quantitat d'aigua en aquest tram final del riu se situa en 1,3 metres cúbics per segon, tot i que la xifra mínima establerta fixa que hauria d'estar entre 1,5 i 2 m3/s.

Amb la voluntat d'assolir aquest nivell i evitar que encara baixi més, ja que l'ACA té establert que no ha de disminuir per sota de l'1, s'ha acordat aportar 0,5 metres cúbics per segon dels dos embassaments que nodreixen el riu, el pantà de Sau i el de Susqueda, que es troben al voltant del 63,3%. Una xifra que tampoc és l'òptima tenint en compte, per exemple, que el pantà de la Baells (Berguedà) es troba al 71,62%.

Segons l'anàlisi feta pel meteoròleg Josep Pasqual, recollit pel Servei de Meteorologia de Televisió de Catalunya, «el Ter ahir a Torroella de Montgrí portava el cabal més baix des de l'estiu de 2008». L'expert apunta que «probablement hi ha influït l'escassetat de pluges» i posa com a exemple que a l'Estartit, des de primers de juliol, només ha plogut 4,7 milímetres. Un altre factor important que destaca l'especialista ha estat l'elevada evaporació. El mateix exposa que «en tres dies, entre dissabte i dilluns passat, l'evaporació potencial va ser de 21 litres permetre quadrat, fet que motiva l'augment d'aigua als regadius procedents del Ter».