Les forces de seguretat van identificar Iassín Ahram Pérez un dels terroristes que amenaça Espanya en un vídeo difós ahir pel Daesh, com a fill de Tomasa Pérez Pedrers, una dona malaguenya la família de la qual procedeix de Pozoblanco (Còrdova) i que va decidir anar a Síria i unir-se a la gihad.

Segons van informar fonts de la lluita antiterrorista, es tracta de l'home que parla en espanyol en el vídeo, en què el grup Estat Islàmic alaba els «germans» que van dur a terme els atemptats de Catalunya i amenaça Espanya que, si no es retira de la coalició internacional que lluita contra l'EI a Síria i Iraq, seguirà cometent atacs en territori espanyol. En un vídeo titulat La conquesta de Barcelona apareixen dos terroristes parlant en espanyol, tot i que un d'ells amb prou feines comprensible.

«La guerra contra nosaltres continua fins al dia del judici», assegura un dels gihadistes amb uniforme militar i a cara descoberta, que és el que s'ha identificat com Iassín Ahram Pérez. Aquest home, sobre el qual pesa una ordre internacional de detenció, segons les mateixes fonts, és el més gran de cinc germans i tots ells són a Síria amb la seva mare.

Aquest individu continua dient que, «si no es pot fer la hijra (emigració) a l'Estat Islàmic, la gihad no té fronteres», així que «feu la gihad on estigueu, inshallah (si Déu vol), Al·là estarà complagut per vosaltres». «Espanyols, us oblideu de la sang vessada dels musulmans en la inquisició espanyola. Venjarem la vostra matança (..) que s'està fent ara actualment contra l'Estat Islàmic», perquè «amb el permís d'Al·là, Al-Àndalus tornarà a ser el que va ser, la terra del califat», assegura aquest terrorista al final de la cinta emesa ahir.