Dues criatures de cinc i set anys són a l´hospital des de diumenge per una intoxicació fruit del consum de cocaïna. Aquesta ingesta s´hauria produït de forma accidental quan eren a casa seva, ja que els pares tenien la droga al seu abast. Els Mossos d´Esquadra de la comissaria de Girona han detingut la mare dels menors com a presumpte autora d´un delicte relacionat amb els drets i deures familiars. Es tracta d'una detenció tècnica, per tant aquesta ha quedat en llibertat i declararà davant del jutge d'instrucció que porta el cas quan aquest ho requereixi. Al pare, els Mossos encara l'han d'interrogar i la investigació es manté oberta.

El cas es va descobrir quan les criatures i la mare eren en un bar de Cassà de la Selva. La propietària del local va notar una actitud estranya en els menors, estaven molt esverats, i es va decidir a alertar al telèfon d´emergències 112. Això va fer activar els efectius d´emergències i els dos nens van ser derivats en ambulància del SEM cap a l´hospital Josep Trueta de Girona. En paral·lel, els Mossos d'Esquadra van iniciar la investigació.

Positiu en drogues

Un cop a l'hospital, els nens van passar els corresponents anàlisis d´orina. Van detectar la presència de drogues en l´organisme dels dos menors ja que va donar positiu en cocaïna.

Els dos menors seguexien ingressats a planta de l´hospital Josep Trueta de Girona i segons fonts del centre sanitari, evolucionen favorablement. Està previst que els dos nens es mantinguin al centre de salut fins que expulsin la substància estupefaent ingerida accidentalment.

En aquests moments els dos menors han quedat a càrrec d´un familiar però els Mossos d´Esquadra van posar en coneixement de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència per si considera oportú actuar i supervisar la situació de la família.

No és el primer cas d´aquestes característiques que surt a la llum a Girona aquest any. El gener es va conèixer que un jutge de Figueres investigava una mare de la Jonquera arran de la intoxicació de la seva filla de 14 mesos amb heroïna i cocaïna. Va ser ella mateixa que va veure que la nena no reaccionava i la va portar al metge. Després a l´hospital se li va detectar presència de drogues al cos i per això va ingrssar a l´UCI. Per aquests fets, la mare va quedar imputada per un delicte de lesions per imprudència i va assegurar que la intoxicació podria ser perquè havia ingerit la droga en un parc després de posar-se una bossa de plàstic a la boca. La dona va quedar en llibertat però el cas encara es troba sota investigació. I és que a casa li van trobar drogues i la policia no va creure la versió de la dona.