Localitzen un niu de vespa asiàtica prop de la zona fluvial d'Olot. El niu es troba a diversos metres d'alçada, fet que no posa en risc a la població. Es tracta del segon niu de vespa asiàtica en aquests mesos d'estiu, el darrer es va trobar a mitjans d'agost sota la coberta de la façana principal de la capella de la Mare de Déu dels Desemparats i gairebé ja s'ha eliminat. Segons avançava Ràdio Olot, el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (SIGMA) va assegurar que tan sols s'eliminaran aquells nius que siguin perillosos per als ciutadans.

Encara sense dades a la mà, el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa tenia bones sensacions pel que fa a la presència de la vespa asiàtica a la comarca durant aquest estiu. Fins passat el període estiuenc l'òrgan no posarà les xifres sobre la taula. L'any passat es van localitzar setanta-un nius a la Garrotxa, una dada que representava el 61% dels nius totals trobats a tot Catalunya el 2016.

Espècie invasora

Segons el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, la vespa asiàtica és una espècie invasora originària de la Xina, Indonèsia i el nord de l'Índia que es va introduir a Catalunya als voltants de l'any 2004. Aquesta vespa instal·la els seus nius, preferentment, a les branques altes dels arbres, tant a les zones urbanes com agrícoles o boscoses. No és especialment agressiva per a les persones però captura moltes abelles i és un problema afegit per a l'apicultura.